Bagerom opljačkao zlatarnicu:

21-godišnji državljanin BiH napravio kaos u Linzu

15.06.2017.
u 14:18

U posljednja dva mjeseca policija austrijskog okruga Linz-Land suočila se s povećanim brojem krivičnih djela koja se klasificiraju kao "teška krađa".

Meta drskog pljačkaša bile su radnje, najčešće električne tehničke robe, ali i stanovi, benzinske crpke, priopćila je policija Gornje Austrije.

Lopov je krao električne uređaje, novac, nakit, a sve je kulminiralo pljačkom zlatarnice u Linzu kada je došao do plijena vrijednog nekoliko desetina tisuća eura.

U pljački zlatarnice korišten je bager-točkaš kojim je razbojnik prešao 3,5 kilometra kroz grad i onda kupolom razbio staklo draguljarnice!

No, pljačka draguljarnice pokazala se kobnom za pljačkaša jer se pojavila svjedokinja koja ga je opisala policiji. Još kada je policija njen opis usporedila sa snimcima sigurnosnih kamera s opljačkane benzinske crpke, drski razbojnik mogao je biti identificiran, prenosi Radiosarajevo.ba.

To je 21-godišnji državljanin BiH koji je odmah priznao sva kaznena djela, opisao sve pljačke i policiji objasnio da su mu suučesnici bile još dvije osobe starosti 24, odnosno 19 godina.

Pokazalo se da je banda koju je predvodio 21-godišnji državljanin BiH ukrala plijen u vrijednosti 80.000 eura, a tijekom pljački oštećenim pravnim i fizičkim osobama nanijeli su štetu od dodatnih 35 tisuća eura.

Svi pljačkaši zadržani su u pritvoru u Linzu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije