Izborni program

Čović: Izbori u Mostaru početkom iduće godine

Izbori
06.09.2012.
u 09:21

Ovo je vjerojatno prvi put da će lokalni izbori imati veliki odraz i na situaciju na višim razinama vlasti i odnos snaga vodećih stranaka u državi

Izborni program Hrvatske demokratske zajednice BiH za predstojeće lokalne izbora predstavljen je jučer u Domu HDZ-a BiH u Mostaru. Pred prepunom dvoranom program je predstavila dopredsjednica stranke Borjana Krišto, a kasnije se nazočnima obratio i predsjednik ove stranke Dragan Čović.

12 točaka

Tijekom predstavljanja programa, Krišto je naglasila kako se on sastoji od 12 točaka. Na prvom mjestu je stavljeno pitanje Ustavnopravnog položaja Hrvata, drugo pitanje su branitelji, dok je pod brojem tri obrazovanje, crkva, kultura, sport, mediji. - Naš program se odnosi i na pitanja novih radnih mjesta, ekonomije, lokalne infrastrukture, zdravstva, okoliša, socijalne i zdravstvene skrbi. Sigurna sam kako kroz ovaj program možemo dati brojne odgovore na pitanja, te kako je ovo naš temelj za veliku pobjedu na lokalnim izborima - poručila je Krišto, te dodala kako HDZ BiH ima svoje kandidate u svim općinama gdje žive Hrvati. Dragan Čović je poručio kako je ovo možda prvi put da će lokalni izbori imati velikog utjecaja i na više razine vlasti. Tu u prvom redu mislim na odmjeravanje snaga kada su u pitanju buduće rekonstrukcije vlasti na višim razinama.

Pitanje Mostara

Govoreći o Mostaru, Čović je rekao kako su izbori u ovome gradu mogući za nekoliko mjeseci. - Sigurno je kako sada neće biti izbora u Mostaru, ali vjerujem kako su oni mogući u roku od 4-5 mjeseci - istaknuo je Čović, te dodao kako će se o ovom pitanju razgovarati nakon lokalnih izbora u BiH. Govoreći o retorici lidera, predsjednik HDZ-a BiH smatra kako je predizborna kampanja tek počela, te kako se u idućih mjesec dana može očekivati još niz izjava čelnika koje će biti bombastične i koje će dobiti veliku pozornost javnosti. Najavio je kako HDZ BiH na ovim izborima ima drugačiju strategiju. - Šokiran sam izjavama kako će neki trošiti milijune na kampanju, a imamo ovakvu situaciju u državi. Mi nećemo praviti velike skupove, dovoditi velika glazbena imena kako bi dokazali svoju snagu. Idućih mjesec dana ćemo svaki dan biti na terenu, ići od vrata do vrata i prezentirati program koji nudimo. U kampanju nećemo ulagati mnogo novca, ali ćemo zato puno raditi na provedbi svojih ideja i planova - poručio je jučer predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?