Mostar

‘Čisti’ se Avenija

rusenje
Zoran Grizelj
24.01.2012.
u 10:20

Inspekcija je naložila uklanjanje sedam objekata na Aveniji i jedan kod đačkog doma

Avenija u Mostaru dobiva novo ruho. Naime, jučer se započelo s uklanjanjem bespravnih objekata, čime se zapravo završava postupak započet u prošloj godini. Prema riječima Hilme Đidelije, voditelja gradske Službe za inspekcijske poslove, jučer su uklonjena dva objekta, a ukupno se radi o sedam objekata koji se nalaze na Aveniji, te još jedan koji je smješten u parku prekoputa đačkog doma.

- Tijekom prošle godine, inspekcija je pokrenula postupak, donijela rješenje i naložila uklanjanje. Kako vlasnici nisu sami izvršili uklanjanje, pristupilo se prinudnom izvršenju, kazao nam je Đidelija dodavši kako su ti objekti trebali biti uklonjeni u prosincu, ali se postupak odgodio radi blagdana. Vlasnici su potpisali izjave kako će to sami ukloniti početkom siječnja, a kako ponovno nije do toga došlo, moralo se ponovno krenuti u prinudno izvršenje. Na mjestu događaja bili su i pripadnici MUP-a, JP Komunalnog čiji su djelatnici pomagali u uklanjanju bespravnih objekata, ali i sami vlasnici objekta.

- Jedan od vlasnika je sam krenuo u uklanjanje objekta. Za sutra (utorak) imam informaciju da su vlasnici sami krenuli s uklanjanjem, a ukoliko se to ne dovrši, završit ćemo mi. Ali iza njih ostaje nezavršen posao jer se moraju ukloniti i betonske ploče, jer se mora vratiti u prvobitno stanje, odnosno moraju se ostaviti zelene površine kakve su i bile, kazao je Đidelija. Dodao je kako ima još dosta objekata u postupku, gdje se čeka okončanje postupka legalizacije. Idu i regulacijski planovi grada, gdje bi ovaj proces trebao ići nešto brže.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?