Posušje

Cilj je kroz disciplinu i trening usaditi našoj mladeži radne navike

Grom
16.11.2012.
u 10:17

U kratkom vremenu ‘Grom’ je u Rakitnu uspio privući već 40-ak djece, uglavnom dječaka među kojima se nalaze četiri djevojčice

Sportski klub „Grom“ je nakon uspješnog osnutka i početka rada u Posušju, svoja vrata otvorio svim zainteresiranim stanovnicima Rakitna. Ovaj sportski klub podučava sve dobne kategorije kick boxingu na rekreativnoj i profesionalnoj razini, te održava tečajeve samoobrane. Klub vode Tomislav Rezo kao instruktor borilačkih sportova i Ivica Sabljo kao instruktor za kondicijske i eksplozivne vještine. U suradnji s ravnateljem OŠ Ante Bruno Bušić u Rakitnu, Božom Šarićem, koji je bez naknade dopustio održavanje treninga u školskoj dvorani, ovi su treneri prepoznali potrebu da svoje sportsko znanje prenesu i na naselje koje je od vitalne važnosti za posušku općinu. -U našim krajevima sportske navike odumiru i pratimo negativan svjetski trend pretilosti, posebno kod djece. Ovdje smo jer želimo vratiti našu djecu na pravi put, odvratiti ih od „bolesti“ modernog doba kao što su računala i noćni izlasci. Trudit ćemo se usaditi ovoj mladeži radne navike kroz disciplinu i interaktivne metode treniranja, kazao je bivši prvak Hrvatske u bacanju koplja i trener sportskog kluba „Grom“ Ivica Sabljo. U kratkom vremenu ovaj je sportski klub u Rakitnu uspio privući već 40-ak djece, uglavnom dječaka među kojima se nalaze četiri djevojčice. Naporno treniraju i odrasli koji se uskoro nadaju svom prvom profesionalnom nastupu u K-1 ringu, kao što je 25-godišnji Zvonimir Mihalj. Treninzi se u Rakitnu održavaju dva puta tjedno, a vidjevši zadovoljstvo najmlađih, zadovoljni su i roditelji. Obitelj Miličević ima čak četiri člana, a najmlađi Ivano sa velikim žarom u očima i tek tri godine marljivo radi i pozorno sluša instrukcije trenera. -Nama je od iznimne važnosti odgojiti ovu djecu. Ako neki žele postati vrhunski sportaši, mi ćemo im pomoći da to i ostvare, a oni koji ne budu takvih ambicija, nadamo se da će uz našu pomoć postati dobri i čestiti ljudi, želje je iznio trener Rezo. (blu)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?