Engleska

Chelsea i Di Matteo na Wembleyu uzeli prvi trofej sezone!

'Chelsea\'s Ivorian striker Didier Drogba (R) celebrates scoring his second goal during the English Premier League football match between Chelsea and Everton at Stamford Bridge, London on December 12,
'IAN KINGTON'
05.05.2012.
u 20:20

U finalu koje se igralo na punom Wembleyu momčad iz Londona bila je bolja od Liverpoola 2:1.

U 131. finalu engleskog nogometnog FA kupa Chelsea je na kultnom Wembleyu pobijedio Liverpool 2:1 i okitio se prvim trofejem u sezoni! Ujedno, bio je to i prvi trofej Talijana Roberta di Mattea u njegovoj trenerskoj karijeri, a priskrbili su mu ga pogocima Ramires (11. minuta) i Drogba (52. minuta). Nadu je nakratko Liverpoolu vratio Carroll, koji je smanjio u 64. minuti, ali bio je to ujedno i zadnji pogodak na susretu. No, ne i ako pitate Liverpool. Naime, pred kraj susreta bila je jedna sporna situacija, Carroll je pucao glavom, a Čech obranio krajnjim naporom. Redsi su tvrdili da je lopta prešla crtu, no suci su ostali nijemi.

Inače, bio je to prvi dvoboj Liverpoola i Chelseaja u finalima FA kupa, dosad su se susretali devet puta (do ove utakmice), a Chelsea je svojima pet pobjedama dodao još jednu, dok su Redsi ostali na četiri.

Također, bio je to njihov drugi finale u engleskim kupovima. I onaj prvi, finale Liga kupa igran 2005. godine u Cardiffu, otišao je na stranu momčadi sa Stamford Bridgea koja je tada slavila nakon jedanaesteraca 3:2.

Chelseaju je ovo sedmi naslov u FA kupu u njihovom 11. pojavljivanju u finalu, dok Liverpool svoje 14. pojavljivanje nije pretočio u osmi naslov.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije