Za najmlađe

"Čarobnjak" Igora Rajkija pobijedio na natječaju Tigar teatra

vanja matujec
arhiva VL
17.06.2010.
u 10:55

Ovogodišnji natječaj ostvaren je u suradnji s 5. Ogulinskim festivalom bajki, a pobjednika je izabarao žiri u sastavu Igor Ružić, Jadranka Žderić, Ida Loher, Vanja Matujec i Iva-Matija Bitanga.

Završen je drugi natječaj Tigar teatra za dramski tekst namijenjen kazalištu za djecu i mlade. Pobjednik je Igor Rajki s tekstom "Čarobnjak".

Ovogodišnji natječaj ostvaren je u suradnji s 5. Ogulinskim festivalom bajki.  Na natječaj otvoren dramskim piscima šire regije stigli su radovi čak 52 autora, uglavnom iz Hrvatske, ali i iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Žiri u sastavu Igor Ružić, Jadranka Žderić, Ida Loher, Vanja Matujec (na slici) i Iva-Matija Bitanga najboljim tekstom ocijenilo je rad Igora Rajkija "Čarobnjak". Cilj je ovog natječaja  potaknuti pisce da se razvijaju u smjeru pisanja dramske forme, da ponude nove tekstve interesantnih sadržaja i tema i tako obogate suvremeno kazalište namijenjeno djeci i mladima. Organizatori se, naravno, nadaju da će se za nagrađeni tekst zainteresirati kazališta koja rade za djecu i mlade.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?