Jako dobra forma

Čapljinu na pripremama nitko nije nadigrao

Utakmica
20.02.2013.
u 11:54

Čapljinci će danas igrati utakmicu protiv Mladosti iz Gacka

Nogometaši čapljinskog federalnog prvoligaša HNK Čapljina imaju više nego sadržajne pripreme za nastavak prvenstva 1. federalne nogometne lige. Za razliku od ranijih godina, kada je Čapljina redovito bila pri samom vrhu i do samog se kraja borila za naslov prvaka i ulazak u Premijer ligu BiH, pred nogometašima je Čapljine glavni cilj, a to je opstanak u prvoligaškom društvu i dodatna stabilizacija kluba u pogledu afirmacije mladih i domaćih igrača.

Uspješni mladi igrači

A poznato je kako ovaj klub već godinama ima jako uspješne mlađe naraštaje pa budućnost čapljinskog nogometa ne bi trebala doći u pitanje. Iza nogometaša Čapljine pet je pripremnih utakmica u kojima su pokazali da se mogu nositi i s dosta jačim i bogatijim klubovima.

Tijesno su izgubili od Zrinjskog i GOŠK-a, remizirali s Veležom i Neretvom iz Metkovića, a jedini “veći” poraz bilo je onih 0:2 protiv zagrebačkog Dinama na Bjelavama. “Imali smo dosta jake ekipe i u svim smo se utakmicama dobro držali, ali naravno na kraju su presudile sitnice koje ćemo zasigurno popraviti do početka drugog dijela prvenstva (09. ožujka) kada nam dolazi Branitelj.

- Opći je dojam da nas je teško nadigrati pa je to i dobra motivacija da do kraja priprema uknjižimo što bolje rezultate. U odnosu na prvi dio prvenstva ostali smo bez Ville (Olimpic), Zubca (traži angažman u Češkoj) i Drežnjaka, a stiglo je i nekoliko novih igrača među kojima su Jurčević (Tomislavgrad), Bencun, Vasilj... - ističe kapetan HNK Čapljina Damir Obad koji nam je i potvrdio da mu je ova zadnja sezona u dresu HNK Čapljine u kojoj je ostavio veliki trag. Kako stvari stoje Obadu je ovo zadnja “velikonogometna” sezona u HNK Čapljina pa će o klin objesiti kopačke, ali ne i tenisice jer je ovaj igrač poznati malonogometni majstor u dolini Neretve.

Imaju čvrstoću

I trener HNK Čapljina Tomislav Raguž poručuje kako još ima vremena i mjesta za dodatno jačanje ekipe koja bi spremno trebala dočekati nastavak prvenstva i odmah taj veliki derbi protiv Branitelja na svom terenu u Bjelavama. - U ovoj zadnjoj utakmici protiv GOŠK-a pokazali smo da imamo tu čvrstoću na terenu i da dobro pariramo i najjačim ekipama iz viših razina natjecanja. Pripreme su naporne pa se kode nekih igrača vidi malo umora ali imamo vremena za osvježenja i dodatna uigravanja - optimističan je i trener Raguž. Nogometaši Čapljine danas bi trebali igrati pripremnu utakmicu s Mladosti iz Gacka, a za vikend protiv Jadrana iz Ploča i Višića. Kao zadnja provjera pred nastavak prvenstva planirana je utakmica protiv ekipe Turbine iz Jablanice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?