Liga 12

Čapljina i Mladost dijele vrh ljestvice

Čapljina
18.12.2012.
u 10:06

Čapljina i Mladost večeras odlučuju tko će zasjesti na vrhu ljestvice

Košarkaši Bosne i Hercegovine iza sebe imaju devet odigranih kola. Vrh dijele Čapljina i Mladost koji će upravo večeras u Čapljini, u derbiju polusezone, odlučivati tko će nakon ovog kola zasjesti sam na vrhu ljestvice.

Čapljinci se nadaju pobjedi

- Nadam se pobjedi, premda imamo stanovitih problema s ozljedama. Branič Kovačević pao je na leđa u Višegradu, pa ćemo vidjeti hoće li imati problema za večerašnji susret, a Galić je dobio udarac u koljeno. No, bez obzira na sve, to nas neće poremetiti i imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i naravno dosta motiva da uspijemo večeras. Momčad je u dobrom stanju i nadam se pobjedi - kazao je trener Čapljine Goran Perić. U posljednjem susretu devetoga kola Posušje je na svom parketu pobijedilo Zrinjski tijesnim rezultatom 83:81, u utakmici koju su domaćini kontrolirali do 35. minute, no tada su gosti napravili niz od 13:0 i vodstvo domaćina 65:59 preokrenuli na 65:72. Dvije minute prije kraja gosti su imali prednost od 76:81, no, tada nastupa niz domaćina koji ponajviše zahvaljujući Begiću i Bakoviću, donose pobjedu svojoj momčadi. Uz iskusnog Bakovića, u posljednje vrijeme odlične partije pruža mladi Ivan Begić koji je u susretu protiv Mostaraca ubacio 25 poena, imao šest skokova i devet asistencija. Njegovu igru pohvalio je i trener Tihomir Mustapić.

Mlada uzdanica

- S nepunih dvadeset godina postao je naša uzdanica. Nadam se da će tako biti i večeras u Banjoj Luci. Nadam se da nećemo imati tih crnih rupa u igri. Mi se možemo nositi sa svima, pa tako i s Borcem - kazao je trener Posušja Tihomir Mustapić. Zrinjski će nakon poraza u Posušju nastojati pobijediti novog prvoligaša Kaknja s kojim igraju u četvrtak 20. prosinca. Mostarci su do sada upisali tri pobjede i četvrta bi im i te kako dobro došla u nastojanju da se koji korak pomaknu na ljestvici gdje razlika između šestoplasirane i posljednje momčadi iznosi tek jednu pobjedu. Parovi 10. kola: Čapljina – Mladost 18. prosinca u 19 sati, Borac – Posušje 18.30, Kakanj – Varda 19.30, Leotar – Vogošća 19, Bosna – Servitium 19. prosinca 18 sati, Zrinjski – Kakanj 20. prosinca 18 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?