posjet zagrebu

Burns: Kongres SAD-a raspravlja o ukidanju viza Hrvatskoj

william burns (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
19.02.2012.
u 14:20

Izuzetno cijenimo stav Hrvatske o holokaustu, koji je iznio predsjednik Ivo Josipović u Izraelu, kazao je zamjenik američke državne tajnice.

Hrvatska se potpisom Pristupnog ugovora s EU pozicionirala kao uzor državama jugoistočnog Balkana i SAD iznimno cijeni hrvatski doprinos regiji, istaknuo je danas u Zagrebu zamjenik američke državne tajnice William Burns nakon sastanka s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić.

- SAD potiče Hrvatsku da nastavi s reformama i u pitanjima povrata izbjeglica. Izuzetno cijenimo stav Hrvatske o holokaustu, koji je iznio predsjednik Ivo Josipović u Izraelu, te ono što se čini za povrat imovine hrvatskih Židova za vrijeme Drugog svjetskog rata – naglasio je Burns te dodao kako SAD podržava hrvatsku Vladu u provođenju gospodarskih reformi, koje će zasigurno poboljšati uvjete za američka ulaganja.

Što se tiče ukidanja viza, o tome trenutno raspravlja Kongres, te odluku treba pričekati.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?