čekaju se izbori

Bugarski parlament prihvatio ostavku vlade, izbori u travnju

Boiko Borisov,portal
Wiktor Dabkowski/PIXSELL
21.02.2013.
u 13:37

Bugarski premijer na odlasku Boiko Borisov sada se bori za potporu među biračima umornim od siromaštva u zemlji i korupcije

Bugarski parlament prihvatio je danas ostavku vlade koja je uslijedila jučer nakon niza nemira i prosvjeda koji su zahvatili zemlju zbog visokih računa za komunalne usluge. Time je otvoren put za održavanje prijevremenih izbora koji će se najvjerojatnije održati u travnju, piše Reuters.

Bugarski premijer na odlasku Boiko Borisov sada se bori za potporu među biračima umornim od siromaštva i korupcije u zemlji.

Iako predsjednik države Rosen Plevneliev može zatražiti tri najveće parlamentarne stranke da oforme vladu koja bi vladala do novih izbora, Borisovova stranka i socijalisti, oporbenjaci nemaju za to interesa, navodi se.

Samo parlamentarni izbori mogu pokazati pravu volju naroda, rekao je prije izglasavanja odluke o prihvaćanju ostavke vlade njen potpredsjednik Tsvetan Tsvetanov.

>>Strancima prodao elektroprivredu, a sad je pao zbog računa za struju

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?