RASKOL

Budimir u zahtjevima da se revizija branitelja obustavi ostao usamljen

budimir
24.05.2012.
u 08:58

Dok Budimir traži da se revizija obustavi, Vlada i dalje provodi svoj plan

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir još je jednom od svojih stranačkih ministara i koalicijskih partnera u federalnoj Vladi ostao usamljen u svom zahtjevu da se zbog nezakonitosti obustavi revizija braniteljske i invalidske populacije.

Ignoriranje zahtjeva

Ignorirajući njegove zahtjeve, ali i pozive HSP-ovih podružnica u kojima se od Predsjedništva stranke tražila potpora zahtjevima Živka Budimira, federalna Vlada prihvatila je na posljednjoj sjednici informaciju o nastavku provođenja Zakona o provedbi kontrole zakonitosti korištenja prava iz područja braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje od 5.7.2010. godine do 31.3.2012. godine, koju će dostaviti Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, predsjedniku i dopredsjednicima FBiH, Uredu MMF-a i Svjetske banke u Sarajevu. I HSP-ovi ministri u Vladi FBiH Anto Krajina i Vjekoslav Čamber na sjednici Vlade podizanjem ruku dali su punu potporu nadležnom federalnom ministarstvu i ministru na daljoj provedbi spomenutog zakona. Federalna Vlada pozivala je općinska, županijska i federalna tijela vlasti koja su, prema odredbama ovog Zakona, uključena u postupak njegove provedbe da daju maksimalan doprinos u njegovoj realizaciji na principu pravičnosti i pravne obranjivosti. Na sjednici Vlade pročitani su rezultati revizije. Od početka revizije na terenu je do 31.3.2012. godine pregledano ukupno 38.798 predmeta, za 25.745 izdat je nalog za obrazac FMB1, za 2140 izdat je nalog za obrazac FMB 2, za 225 predmeta utvrđeno je da su mirnodopski vojni invalidi, kod 317 predmeta je utvrđen prestanak prava (uslijed smrti i drugih razloga), dodatno je za 4541 predmeta zatražena provjera u Arhivu AR BiH i HVO-a i pregledano 5634 predmeta korisnika povoljnije mirovine.

Budimirovo pismo

U ovom razdoblju radilo je od devet do petnaest revizijskih timova. Dok se ministarstvo hvali rezultatima revizije, predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, podsjetimo, 11. travnja ove godine donio je odluku o raspuštanju Tima za koordinaciju revizijskih timova, i to stoga što spomenuti tim nije radio ili je bio spriječen raditi svoj posao: koordinirati, pratiti i nadzirati rad revizijskih timova, praviti planove za njihov rad. Unatoč odluci o raspuštanju Tima za koordinaciju. Ministarstvo za pitanja branitelja i invalida rata FBiH je nastavilo i dalje provoditi revizijski postupak nad braniteljima i invalidima.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:39 24.05.2012.

Budimir je sretan sto ga nemogu smijeniti i njemu je sad to dovoljno, govorit ce ja sam htio ali nisu mi dali. onda ce opet Dnevni list napisati da je kriv Čović i tako u krug. U suštini Budimir je imenovao tzv. Vladu i sada se nizašto više ne pita niti više kome treba. nije skontao da je bolje biti ministar nego predsjednik Federacije i sta se moze...... ostale mu kolege se bolje poredali znajuci da to se moze samo jednom uraditi (kao i NHI) od njega i to ti je to. pola je mandata uiscurilo ovo drugoce jos brze

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?