izrešetali ga mecima

Brutalno iživljavanje policije Nijemca bacilo u komu

'za doroteju jendric - pod- 150903- virovitica  - osoblje hitne sluzbe u akciji  snimio:_dragutin santosi hitna pomoc'
''
09.10.2012.
u 09:22

Andrea C. okružilo je šest policajaca koji su potom na njega ispalili čak osam hitaca. Tri su mu pogodila trbuh i prepone, a jedan propucao nogu. Nakon toga su ga i pretukli

Policijska brutalnost može imati krajnje ozbiljne posljedice. Svjedoči o tome slučaj 40-godišnjeg njemačkog državljanina Andrea C. koji je, nakon što su ga berlinski redarstvenici pretukli i izrešetali mecima, završio u komi.

Andrea je, prenosi Bild, policija napala kada je prošlog tjedna pijan sa sjekirom i nožem u rukama hodao ulicama Berlina. Okružilo ga je šest policajaca koji su potom na njega ispalili čak osam hitaca. Tri su mu pogodila trbuh i prepone, a jedan propucao nogu. No Andre nije odustajao. Policajci su mu se tada približili te ga poprskali sprejem za samoobranu, ali  Andre iz ruke nije htio ispustiti nož. Tada ga je jedan od njih udario u vrat, dok je drugi na njega pustio policijskog psa koji ga je ugrizao.

Muškarac je nakon brutalnog privođenja pao u komu i pitanje je hoće li se ikada probuditi. Njegova sestra Ina Z. (54) slaže sa da je Andre krivo postupio, ali vjeruje da nije imao namjeru nekoga ubiti.

– Policija je bila brutalna. Izgledalo je to kao smaknuće, a ne privođenje – kazala je Ina koja vjeruje da je bratovo ponašanje uzrokovao niz tragedija u obitelji. Naime, prije dvije godine Andre je ostao bez sina, a početkom ove i bez oca. S tim se gubicima nije mogao pomiriti.

Slučaj privođenja istražuje državno odvjetništvo, a policija se pokušava obraniti tvrdeći da su redarstvenici postupili krajnje profesionalno.

>>Američki policajci brutalno pretukli shizofrenog beskućnika

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije