PROSLAVA

Brojne poteškoće, ali i mnogi uspješno završeni projekti

Dan Općine
Branka Janko
15.10.2013.
u 11:14

Unatoč skromnom proračunu izmiruju se obveze prema korisnicima, institucije funkcioniraju bez problema

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Žepče, održanoj u kinodvorani Doma kulture u Žepču, obilježen je Dan općine Žepče i proslavljena 555. obljetnica od prvog spomena ovog grada. Svečanu sjednicu otvorio je Muhamed Jusufović, predsjedatelj Općinskog vijeća Žepče, a općinski načelnik Mato Zovko, čestitajući Žepčankama i Žepčacima njihov dan, osvrnuo se na prethodno razdoblje koje je donijelo brojne poteškoće u punjenju općinskog proračuna, ali i brojne uspješno završene i otpočete projekte.

Mnogobrojni projekti

Početkom godine završen je projekt izgradnje rezervoara za gradski vodovod od 500 metara četvornih i projekt upravljanja krutim otpadom kojim je riješeno pitanje prikupljanja i odvoza otpada s cijelog područja općine Žepče. Završen je projekt Lokaliziranje gendera u FBiH, kroz koji su otvorena 28 poljoprivredna gazdinstva od strane žena. Započet je projekt IFAD i uspješno okončan projekt LOD III za razvoj civilnog društva, kao i program predškolskog obrazovanja u ruralnim naseljima podržanog od UNICEF-a. Program s Njemačkom organizacijom za razvoj GIZ se nastavlja, a vlastitim sredstvima i sredstvima Federalnog ministarstva za razvoj, poduzetništvo i obrt, ove godine potpisan je ugovor za izgradnju ceste KŠC - Poslovna zona “Polja” Žepče.

Najvažnije je početak izgradnje prve tvornice u Poslovnoj zoni “Polja” Žepče i kupovina još jedne parcele od novog investitora koji će uskoro započeti gradnju svoje tvornice, čime će se otvoriti nova radna mjesta, kazao je Zovko. Vrlo važan projekt u idućem razdoblju je izgradnja sportske dvorane u OŠ „Begova Han“, i daljnja ulaganja u ostale školske objekte koji su se do sada isključivo obnavljali iz općinskog proračuna. Organiziran je i Gospodarski forum, a na polju kulture u tijeku je tiskanje knjiga “Žepački sportski vremepolov” i “Škola Sestara milosrdnica u Žepču od 1883. do 1949.“. Povodom Dana općine upriličeno je polaganje vijenaca na spomen obilježja, a na svečanoj sjednici su dodijeljen i javna priznanja.

Skromni proračun

- Općina Žepče jedna je od rijetkih općina u BiH koja se može pohvaliti da uz skromni ovogodišnji proračun od 6 milijuna i 254 tisuće KM, redovito izmiruje sve svoje obveze prema korisnicima i da sve institucije funkcioniraju bez problema, na zadovoljstvo njenih građana. Naša je rođendanska želja da tako ostane i u idućem razdoblju, u kojem će se fokus više dati na izgradnju i zapošljavanje, kazao je općinski načelnik Mato Zovko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?