uhićene u peruu

Britanske tinejdžerice krijumčarile 1,5 mil. funti vrijedan kokain

droga
Reuters/PIXSELL
14.08.2013.
u 09:51

Djevojke tvrde da ih je na krijumčarenje prisilila kolumbijska mafija prijeteći im vatrenim oružjem

Dvije Britanke uhićene u Peruu zbog pokušaja švercanja kokaina vrijednog 1,5 milijuna funti, danas bi se trebale pojaviti pred sudom u Limi. 20-godišnja McCollum Connolly i 19-godišnja Melissa Reid tvrde da ih je na krijumčarenje prisilila kolumbijska mafija prijeteći im vatrenim oružjem, prenosi Daily Mail.

U videu koji je objavila peruanska policija, prikazane su McCollum Connolly, studentica fotografije koja je tražila posao hostese u noćnom klubu na Ibizi, te Reid, bivša trgovkinja, u trenutku uhićenja dok ih ispituje policija.

Na snimci se vidi vaganje 'bijelog praha' skrivenog u pakiranju hrane. Peruanska policija rekla je kako je pronađeno oko 11 kilograma kokaina.

Melissa i Michaella prošli su tjedan uhićene nakon što su se bezuspješno pokušale ukrcati na let iz Lime u Madrid. Djevojke tvrde da su bile prisiljene vrećice u svojoj prtljazi, ali nisu znale da je riječ o drogi. Mogle bi provesti i od tri godine čekajući na suđenje, a prijeti im i do 25 godina zatvora.

Njihove obitelji kažu kako prolaze kroz noćnu moru, te kako djevojke nisu sigurno mogle samovoljno otići na godišnji odmor kako bi krijumčarile drogu. Uvjereni su kako ih je zaveo netko tijekom odmora za koga su mislile da im je prijatelj.

>>Nepopravljivi 70-godišnjak: Policajci mu našli 200 g koke

>>'Da smo na Bahame išli po kokain, ne bismo stavljali slike na internet'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije