UPOZORENJE

Britanci: U BiH postoji opasnost od terorizma

jasarevic
VL FOTO
18.01.2012.
u 15:06

Slučaj napada na američko Veleposlanstvo u BiH govori da ima još opasnosti od ekstremizma

S tvrdnjama ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića kako je BiH terorističkim napadima izložena kao i svaka druga europska zemlja ne slaže se službena britanska diplomacija.

Opasnost od terorizma

Ona je u svojim redovitim izvješćima o stanju sigurnosti svake zemlje u svijetu koje izdaje njihovo ministarstvo vanjskih poslova (Foreign and Commonwealth Office) BiH okarakteriziralo kao zemlju u kojoj postoji realna opasnost od terorističkih napada. Pri iznošenju ovakve, za svaku normalnu državu, nimalo ugodne kvalifikacije zbog koje bi trebale službeno reagirati njezine vlasti, britanski “Foreign Office” nabraja sve terorističke napade koji su zadnjih godina dogodili u BiH. Na posljednjem mjestu je slučaj napada na američko veleposlanstvo od strane pripadnika vehabističkog pokreta Mevludina Jašarevića. Postoji latentna opasnost od terorizma u BiH piše u preporuci koju daju svojim državljanima. Sugeriraju im da prilikom putovanja kroz BiH, posebnu pozornost skrenu na izbijanje masovnih uličnih prosvjeda, i okupljanja građana, koji se vrlo lako mogu pretvoriti u nasilništvo. Kako sve ne bi opisali crnim slovima britanska diplomacija tvrdi da je ipak u BiH razina kriminala niska, kao i zločini protiv stranaca. “Trebali bi biti svjesni džeparoša u turističkim i pješačkih zonama Sarajeva i drugim gradovima, kao i u javnom prijevozu. Vi bi također trebali biti svjesni da prekomjerno iskazivanje bogatstva, uključujući i velike količine novca ili nakita i luksuznih vozila može od vas napraviti metu za lopove.

Mine još nisu očišćene

Trebate biti oprezni i osigurati osobne stvari, putovnice i druge putne isprave “. stoji između ostalog u preporukama koje britanska diplomacija daje svojim građanima koji putuju u BiH. Posebnu pozornost, ističu, treba obratiti još uvijek na široko raspostranjenu opasnost od mina i drugih neeksplodiranih ubojitih sredstava iz rata od 1992-1995 godine. Gusto naseljena područja i glavni putovi očišćeni su od mina i sigurni za posjete, ali još uvijek treba obratiti posebnu pozornost kada su ulice i naselje u blizini bivših linija sukoba. I na glavnim cestovnim pravcima, točnije uz njihov rub, i danas postoji veliki broj mina, zbog čega bi trebali, ističu Britanci u svom izvješću, biti oprezni i ne izlaziti s ceste bez iskusnog vodiča. Za razliku od prošle godine Foreign Office u posljednjem izvješću ne spominje opasnost od izbijanja navijačkih nereda koji su u BiH učestali.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:25 18.01.2012.

Pa naravno da postoji opasnost od terorizma u BiH. BiH je leglo ekstremnog islamizna u Europi. A sa siromastvom i gradnjom islamskih centara umjesto tvornica radikalizirat ce se jos vise.

Avatar ZepeBevanda
ZepeBevanda
08:49 19.01.2012.

Pa i Mevlid je,kazu donedavno,bio \"normalan decko\" dok se nije \"spajdasio\" sa onima koji su od njega napravili velikog muslimana-muslimancinu. Samo je pitanje sto cemo sa tom silnom djecom,koja rastu i odrastaju u Gornjoj Maoci i drugim krajevima u kojima se nalaze Vehabije i mudzahedini. Ili je mozda pravilo da sin bude isti tajo!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?