ZBOG SIGURNOSTI

Branimir Glavaš prebačen u mostarski zatvor

\'BIH , 13.05.2009. , SARAJEVO , DRZAVNI SUD BIH , DOLAZAK BRANIMIRA GLAVASA NA SUD U PRATNJI POLICIJE I SA LISICAMA NA RUKAMA PROPRATIO JE VELIKI BROJ NOVINARA I SNIMATELJA SVIH BH MEDIJA   FOTO ZVON
Zvonimir Ćorić
21.06.2011.
u 18:46

Prema riječima upravitelja zeničkog zatvora, Glavaš je zahtjev za premještaj podnio zbog straha za svoju sigurnost

Iz Ministarstva pravde BiH danas je potvrđeno da će Branimir Glavaš tijekom dana biti prebačen iz zeničkog u mostarski zatvor, što se i dogodilo u posljepodnevnim satima.

Bivši zastupnik u Hrvatskom saboru i zapovjednik obrane grada Osijeka, koji u BiH služi kaznu za ratne zločine počinjene u Osijeku 1991. godine,  prebačen je u mostarski zatvor na osobni zahtjev.

Prema riječima upravitelja zeničkog zatvora, Glavaš je zahtjev za premještaj podnio zbog straha za svoju sigurnost.

Glavaš je, nakon izricanja pravomoćne presude Suda BiH u prosincu prošle godine, koji je potvrdio presudu koja mu je izrečena u Hrvatskoj, počeo služiti kaznu u zeničkom zatvoru.

On je u svibnju 2009. proglašen krivim za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

Pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, no zahvaljujući međudržavnom sporazumu između RH i BiH potvrđena mu je presuda i poslan je na izdržavanje kazne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?