pakistan

Bračni par ubio kćer zalivši je kiselinom jer je pričala s mladićem

pakistanka
Reuters/PIXSELL
02.11.2012.
u 08:58

Djevojka (15) je bila teško opečena, no roditelji su je tek idućeg jutra odveli u bolnicu

Policija je uhitila bračni par koji je navodno ubio svoju 15-godišnju kćer zalivši je kiselinom jer je pričala s mladićem, prenosi Al Jazeera. Lokalne su vlasti izvijestile kako je par uhićen u utorak u dijelu Kašmira koji je pod kontrolom Pakistana.

Policajac Imtiaz Ali rekao je kako su roditelji priznali da su ubili kćer jer je okaljala obiteljsku čast. Drugi policajac, Tahir Ayub, ispričao je kako je otac Mohammad Zafar i prije imao sumnje o ponašanju svoje kćeri Anvu Sha, a razbijesnio se kada ju je u ponedjeljak vidio s mladićem ispred njihova doma u krugu Khoi Ratta.

- Zafar ju je prebio te ju polio kiselinom uz supruginu pomoć. Bila je teško opečena, no odveli su je u bolnicu tek idućeg jutra, a umrla je u srijedu - rekao je Ayub.

Smrt je potvrdio i liječnik Mohammad Jahangir iz državne bolnice Kotli, rekavši kako je djevojka u bolnicu dovedena u vrlo kritičnom stanju sa opeklinama na gotovo 70 posto tijela. Policiju je obavijestila djevojčina oženjena starija sestra, zahtijevajući da se provede istraga o ubojstvu, što je i učinjeno.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?