svi u akciji

Braća Mamić za Noru će uplatiti 100.000 kn, uključio se i Inter!

inter, nora (1)
Foto: facebook
1/9
Autori: rj, IČ/VLM
03.02.2013.
u 15:37

U slučaju da se do kraja akcije ne prikupi sav potreban novac braća Mamić obećala je podmiriti preostali iznos.

Nora u srcu, poruka je koja je preplavila Facebook profil bolesne djevojčice Nore Šitum. U akciju su se uključile brojne hrvatske poznate osobe. U nedjelju se akciji priključio i talijanski nogometni klub Inter u koji je prije nekoliko dana iz Dinama stigao Mateo Kovačić. Zdravko i Zoran Mamić uplatit će za liječenje Nore 100.000 kuna, a u slučaju da se do kraja akcije ne prikupi sav potreban novac oni će podmiriti preostali iznos.

Pismo očajne majke u kojem moli za pomoć kako bi spasila svoje dijete preplavilo je društvene mreže. – Ne mogu sjediti kraj nje brojeći dane do trenutka kad će nas napustiti. Loše je, svjesna sam toga. Iscrpljene su sve mogućnosti liječenja u Hrvatskoj, no bolest je, nažalost, jača od moje Nore – rekla je za 24sata mama Đana, majka malene Nore koja je oboljela od akutne limfoblastične leukemije.

>>Majka moli za pomoć: Nora (5) bez terapije ne može još dugo živjeti!

– Uzet ću svoju djevojčicu, nosit ću je na leđima, s njome preplivati Atlantski ocean i odvesti je na liječenje u Ameriku – kaže Đana. Nova je metoda liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji. Problem je što joj za spas života trebaju 3,3 milijuna kuna, koje Norina obitelj nema, i što mora otputovati u roku od osam dana! Majka Đana ističe da će učiniti sve kako bi petogodišnjoj Nori dala još jednu, posljednju šansu za život.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić poručio je na twitteru: Učinit ću sve da pomognem maloj Nori. Stoga, očekujem da HZZO do utorka izda rješenje o daljnjem dijagnostičkom postupku. – Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje će u najkraćem mogućem roku odobriti sve troškove nastavka liječenja Nore Šitum u inozemstvu čim dobije zahtjev referentnog centra ili liječničkog povjerenstva bolnice u kojoj se Nora liječi. Međutim, HZZO nikakav zahtjev još nije dobio – ističu u priopćenju.

Nora se danas na Facebooku zahvalila svima koji su uz nju. Lavica Nora Vas pozdravlja i kad pogleda u svoje srce iznenadi se koliko dobrih ljudi u njega stane! Obasjana svijetlošću Vaše dobrote hrabro ide dalje i kao što znate "LAVOVI UVIJEK POBJEĐUJU"!! Nora u ♥

>>Zahvalila se: Nora vas nosi u srcu. Ostojić: Učinit ću sve za nju!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?