ekološka katastrofa

BP postavio kupolu iznad bušotine u Meksičkom zaljevu

nafta
REUTERS
04.06.2010.
u 09:11

Nafta i plin nastavili su curiti iz bušotine. Barack Obama će danas ponovo posjetiti Louisianu, gdje je 240 kilometara obale zagađeno naftom.

Robotizirane ronilice postavile su nastavak u obliku kupole na odrezani cjevovod bušotine Deepwater Horizon u Meksičkom zaljevu, koji je spojen s tankerom na površini, gdje bi se trebala crpiti većina nafte što već 46 dana curi iz bušotine.

Nastavak u obliku kupole postavljen je u četvrtak oko 22.00 sata po lokalnom vremenu, no nafta i plin nastavili su curiti iz bušotine, dok inženjeri BP-a pokušavaju podesiti brtvljenje kupole na cijev, javio je CNN.

Američki predsjednik Barack Obama će danas ponovo posjetiti Louisianu, gdje je 240 kilometara obale zagađeno naftom i gdje stanje svakog sata postaje sve gore, jer more donosi guste naslage nafte do obale, a sve više ptica i drugih divljih životinja postaju žrtve naftne mrlje.

Američke vlasti poslat će račun od 69 milijuna dolara naftnoj kompaniji BP za dosadašnje troškove nastale zbog istjecanja nafte u Meksičkom zaljevu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?