Liga 6

Bosna i Mladost pred doigravanjem za prvaka

Finale
Tomo Milićević
26.04.2013.
u 10:33

Bosna je do pobjede došla boljom igrom u drugom dijelu

U posljednjem susretu 7. kola Lige 6 za prvaka BiH košarkaši Bosne nadigrali su 70:59 Mladost i upisali treću pobjedu.

Dobra igra Bosne


Sarajlije su pobjedom nad Mrkonjićanima jednom nogom osigurali doigravanje četiri najbolje plasiranih momčadi. I jedna i druga momčad na svom kontu imaju po tri pobjede, ali studenti imaju bolji međusobni koš omjer. Istina, do kraja ovoga dijela natjecanja ostala su još tri kola, ali kako sada stvari stoje ove dvije momčadi su uz neprikosnovene Igokeu i Široki, najbliže doigravanju. Susret u Sarajevu bio je četvrti ove sezone koji su međusobno odigrali ovi klubovi i ostvarili su po dvije pobjede. Bosna je do pobjede došla boljom igrom u drugom dijelu. Domaćin je tijekom čitavog susreta imao prednost. U sastavu studenata petorica igrača imala su dvoznamenkasti učinak. S. Demić je ubacio 14, Rizvić 13, A. Demić 12, a Hodžić i Buza po 10. U gostujućem sastavu Bjelić je ubacio 15, veteran Velimirović 13, Milošević 12. Iza Bosne i Mladosti na ljestvici s pobjedom manje nalazi se Radnik iz Bijeljine. Nakon što je u prošlom kolu neočekivano pobijedio na gostovanju Čapljinu, momčad radnika nije još definitivno izgubila izglede za četvrtim mjestom i doigravanjem. Poredak nakon sedmog kola: Igokea i Široki WWin 6-1, Bosna i Mladost 3-4, Radnik 2-5, Čapljina 1-6.

Ženska konkurencija

Odigrani su susreti 8. kola Lige 6 za prvakinju Bosne i Hercegovine. Posljednji Borac je neočekivano pobijedio drugoplasirano Jedinstvo. Rezultati: Borac – jedinstvo 74:73, Čelik – Željezničar 83:56, Sloboda – Mladi Krajišnik 47:51. Poredak: Mladi Krajišnik 8-0, Jedinstvo 6-2, Sloboda 4-4, Željezničar 3-5, Čelik 2-6, Borac 1-7.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije