bundesliga

Borussia D.-Bayern 1:0 - Robben "zapucao" 11-erac i naslov!

Red Bull Rampage
Red Bull
11.04.2012.
u 22:02

Njemačka, 30. kolo, Borussia D.-Bayern 1:0 (Perišić od 74., Olić od 75., Pranjić na klupi), Hannover-Wolfsburg 2:0 (Mandžukic igrao 90), Hoffenheim-HSV 4:0 (Iličević igrao 90, Petrić od 46.). Tablica: Borussia 69, Bayern 63.

Pobjedom 1:0 (0:0) protiv Bayerna u velikom i dramatičnom derbiju pred 80.700 ljudi na Signal-Iduna-Parku u Dortmundu, Borussia je, četiri kola prije kraja, dohvatila velikih šest bodova prednosti ispred bavarske momčadi i korak je do obrane naslova njemačkog prvaka! Ivica Olić u 75. minuti zamijenio je Gomeza, bio je u prilici za pogodak u 87. minuti, no loptu mu je s noge skinuo nespretni suigrač Alaba! Danijel Pranjić odgledao je utakmicu s klupe, dok je Ivan Perišić u majici Dortmunda u 74. minuti zamijenio Gündogana.

Dortmund slavi, München tuguje, strijelac Lewandowski i vratar Weidenmfeller bili su junaci Dortmunda, dok je Arjen Robben Bayernov tragičar! Pogodak odluke postigao je Lewandowski u 77. minuti – Grosskreutz je tukao s 18 metara, loptu je na putu mreži petom skrenuo Lewandowski na "petercu" i poslao je u Neuerov donji desni kut! Stadion je proključao, naslov je bio nadohvat ruke, no tek je tada zapravo počela prava drama...

Naime, u 85. minuti, Robben je nakon dodavanja Riberyja uletio u 16-erac, došao je do lopte prije vratara Weiddenfellera, koji ga je zahvatio rukama i srušio. Bio je to 11-erac za Bayernov povratak u igru i utrku za prvim mjestom, loptu je uzeo nervozni Robben i slabašno je poslao nisko u vratarevu lijevu stranu. Weidenfeller je uhvatio tu loptu i posramio Nizozemca, još jednom se, eto, potvrdilo nepisano nogometno pravilo da igrač na kojem je bio prekršaj za najstrožu kaznu ne bi smio i izvoditi taj 11-erac!

A Robben se još jednom obrukao i u sudačkoj nadoknadi, u 91. minuti! Domaći srednji branič Subotić nekontrolirano je loptu glavom poslao u vlastitu gredu, lopta je pala na pet metara Robbenu na nogu, a ovaj ju je opalio visoko preko vrata i tako definitivno zapečatio Bayernov poraz. U protunapadu je Lewandowski uzdrmao Bayernovu gredu, više nije bilo vremena za nove napade...

– Završnica utakmice bila je nevjerojatna, živci su pucali i nama i njima! Moja je momčad odigrala izvrsno, ne znam može li bolje. Svaka čast dečkima, zasluženo smo pobijedili, sretan sam, ali vremena za slavlje nema – već za tri dana igramo kod naših prijatelja u Gelsenkirchenu – govorio je zadovoljni trener Dortmunda, Jürgen Klopp, a Bayernov trener Jupp Heynckes je rekao:

– Bila je to odlična utakmica, u kojoj smo primili neobičan gol, nakon kojeg se više nismo uspjeli vratiti, nismo izjednačili, iako smo imali velike prilike. Međutim, nećemo sad tražiti krivca za poraz, ne bi bilo u redu okriviti pojedinca za loš rezultat, jer je nogomet momčadska igra. U nogometu se događaju i veliki promašaji poput Robbenovih, ali ni ne pomišljam njega okriviti za poraz – veli Heynckes.

Borussia: Weidenfeller, Schmelzer, Hummels, Subotić, Piszczek, Kehl, Gundogan, Grosskreutz, Kagawa, Blaszczykowski, Lewandowski

Bayern: Neuer, Alaba, Badstuber, Boateng, Lahm, Gustavo, Kroos, Ribery, Mueller, Robben, Gomez

 

Njemačka, 30. kolo,

Borussia D.-Bayern 1:0 (Perišić od 74., Olić od 75., Pranjić na klupi),

Hannover-Wolfsburg 2:0 (Mandžukic igrao 90),

Hoffenheim-HSV 4:0  (Iličević igrao 90, Petrić od 46.)

Nürnberg - Schalke 3:0

Bayer Leverkusen - Kaiserslautern 3:1

Tablica: Borussia 69, Bayern 63...

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Želite prijaviti greške?