Bolest

Boris Šprem ozbiljno bolestan, SDP nema problema u vođenju Sabora

Šprem
Pixsell
25.06.2012.
u 09:41

Dvije godine ranije otkrivena mu je zloćudna bolest, ali se Šprem nije dao umiroviti i aktivno se nastavio baviti politikom

Drugom čovjeku u hrvatskoj vlasti, predsjedniku Sabora Borisu Špremu vratila se bolest, no nakon uspješno izvedenog endoskopskog zahvata i dekompresije sinusa zbog čega je imao problema s vidom, zdravstveno stanje mu se popravlja. Špremov liječnik Damir Nemet za Dnevnik Nove TV rekao je kako osnovni nalazi potvrđuju da je riječ o plazmacitomu bolesti od koje je već liječen.

Ponovno liječenje

Šprem se već liječio od tumora koštane srži. Nemet je pojasnio kako slijedi mjesec ili dva intenzivnog liječenja te izrazio nadu da će predsjednik Sabora to vrijeme moći provesti izvan bolnice. Tijek oporavka ovisi o reakciji na terapiju, pojasnio je Nemet. Prije nekoliko dana su Borisu Špremu liječnici KBC-a Zagreb laparoskopski operirali tvorevinu s kostiju glave, u području sfenoidnog sinusa. Operacija je trajala sat i pol, nakon čega je smješten na intenzivnu njegu gdje će provesti nekoliko dana. Iz Ureda predsjednika Sabora nakon operacije je priopćeno kako je operacija prošla bez ikakvih problema te da će Šprem nastaviti s liječenjem. Kako neslužbeno doznaje Večernji list, Špremu su iz sinusa uklonili tvorevinu koja je otkrivena nakon što se žalio na glavobolje i smetnje vida.

Nije se želio umiroviti

Liječnici su odmah nakon zahvata utvrdili da je riječ o tvorevini s promijenjenim stanicama, te je u tijeku analiza tkiva koja će pokazati je li ona povezana s malignom bolešću od koje se Šprem liječio prije godinu i pol dana. Ako Špremov oporavak potraje, vjerojatno će ga zamijeniti potpredsjednik Sabora Josip Leko. SDP-ovci ističu kako ni nakon ovih najnovijih Špremovih zdravstvenih problema ne vide nikakav problem u vođenju Hrvatskog sabora. Dvije godine ranije otkrivena mu je zloćudna bolest plazma stanica krvi, multiplog mijeloma, od čega se liječio na Zavodu za hematologiju KBC-a Zagreb. U to vrijeme Šprem je, podsjetimo, bio predsjednik Gradske skupštine, a nakon što mu je bolest otkrivena, morao je smanjiti tempo pa je većinu posla prepustio potpredsjednicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?