Odlazak

Boris Nemšić "preko noći" napustio VimpelCom

nemsic
Arhiva Vl-a
11.06.2010.
u 14:07

U VimpelComu kažu kako je Nemšićeva odluka o napuštanju tvrtke rezultat restrukturiranja. Uprava VimpelComa odobrila je, naime, podjelu kompanije u četiri jedinice sa središtem u Amsterdamu

Boris Nemšić napustio je VimpelCom uz stupanje te odluke na snagu odmah, a isto je učinio i njegov kolega na poziciji glavnog direktora tvrtke, Alexander Torbakhov, prenosi Bug.

Prije 14 mjeseci poslovni sektor u regiji iznenadila je odluka Borisa Nemšića, tada čelnog čovjeka Telekom Austrije, o odlasku iz te kompanije na mjesto CEO-a VimpelComa, golemoga ruskog operatera koji svoje operacije ima i u brojnim drugim zemljama, posebice onima iz sastava bivšeg SSSR-a. U karijeri koja je ionako bila blistava, to je bio još jedan golemi skok za najpoznatijeg IT-menadžera koji je potekao s naših prostora, a sada svoju novu tvrtku napušta preko noći

Objavljeno je i kako je uprava VimpelComa odobrila restrukturiranje kompanije te da će se sada ona podijeliti u četiri jedinice od kojih će svaka biti za određenu regiju te će središte imati u Amsterdamu, piše Bug. U VimpelComu kažu kako je Nemšićeva odluka o napuštanju tvrtke rezultat tog restrukturiranja.

- Zahvaljujemo Borisu i Alexanderu za njihov doprinos u preoblikovanju kompanije kroz vrlo burne makroekonomske okolnosti i želimo im sve najbolje u njihovim budućim pothvatima - priopćili su Rusi.

U Bugu podsjećaju da je Nemšić izuzetan uzlet u karijeri postigao osnivanjem Vipneta, kojem je bio prvi CEO. Uz Vipnet je ostao poslovno tijesno vezan i nakon što je otišao u Mobilkom Austriju koja je stotpostotni vlasnik ovog operatera, a u Beču je na mjestu CEO-a, između ostalog, uspješno realizirao projekte akvizicije mobilnih operatera u Bugarskoj i Bjelorusiji te pokretanja novih operatera u Srbiji i Makedoniji.

Utoliko, piše taj portal, ne bi bilo nemoguće očekivati i Nemšićev povratak u Austriju, jer poznat je i po tome što je emocionalno vrlo vezan uz "svoje" kompanije u ovom kutku svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?