Eksplozija na Trgu

'Bombašima' jednomjesečni pritvor, odvjetnik: 'Nezreli kreteni'

privođenje, bomba, trg (1)
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
28.01.2013.
u 07:43

DORH je izvijestio daje istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok su im odbili prijedlog određivanja zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sudac istrage Zagrebačkog županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor za šestoricu muškaraca za koje su sumnja da su podmetnuli bombu na Trgu bana Jelačića prošlog tjedna.

DORH je izvijestio da im je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok su im odbili prijedlog određivanja zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela te su najavili žalbu.

"Katastrofa koliko su nezreli"

Odvjetnik jednog od "bombaša", Tomislava Duvnjaka, Ante Madunić, sinoć nije imao milosti za svog branjenika i druge sudionike. - To je katastrofa, koliko su nezreli i koliki su kreteni - kazao je Madunić dodavši da "to nitko neće opravdati" te da se u njihovo ime ispričava hrvatskoj javnosti, piše HRT.

– Od lagodnog života nisu znali što će sa sobom – objasnio je motive "bombaškog napada" Goran Burušić, načelnik PU zagrebačke. Pritvor je zbog bacanja eksplozivne naprave određen mladićima Tomislavu Strikomanu, Tomislavu Duvnjaku, Blažu Birinu, Domagoju Šprljanu i Ivanu Tubiću te 58-godišnjem Ive Šprljanu kojemu se na teret stavlja i da je nabavio eksploziv.

- Već u srijedu policija je znala tko su oni. Dvojica su privedena u Zagrebu, trojica na području Šibensko-kninske županije, a jedan na graničnom prijelazu u Metkoviću – poručio je Goran Burušić.

>>Bombu koju je dobio od oca iz dosade je s ekipom bacio na Trg

>>Bombaši s Trga uhićeni dok su išli na svadbu u BiH

>>Jedan od postavljača naprave na Trgu član vodičke mladeži HDZ-a?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:16 28.01.2013.

Bit ce povaljeni u zatvoru, a najvjerojatnije da ce ih povaliti i osobno sam komandir Samil. Svaka cast decki ceka vas lijepa buducnost, bit cete povaljeni sa svih strana.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?