BOLJI BLAKE I POWELL

Bolt uspješno kroz kvalifikacije, no s tek devetim vremenom

Usain Bolt
AFP
04.08.2012.
u 14:45

Olimpijski prvak iz Pekinga na 400 metara Lashawn Merrit odustao u u kvalifikacijskoj utrci

Usain Bolt odagnao je sve sumnje o njegovoj formi uoči utrke na sto metara. U kvalifikacijskoj trci bio je prvi prešavši stotku za 10 sekundi i devet stotinki što je bilo deveto najbolje vrijeme kvalifikacija. Iza sebe je u skupini ostavio Daniela Baileya (10.12) s Antigve i Barbude dok je treći bio Britanac James Dasaolu (10.13).

Glavni konkurenti ''munje'' s Jamajke također su glatko izborili polufinale. Sunarodnjak Asafa Powell bio je prvi u svojoj skupini s vremenom 10.04, a Yohan Blake je istrčao 10.00. Amerikanac Tyson Gay prošao je stazu za deset sekundi i osam stotinki.

Kvalifikacije je najbrže istrčao Amerikanac Ryan Bailey sa 9.88.

Dodajmo kako je olimpijski prvak iz Pekinga na 400 metara Lashawn Merrit odustao u u kvalifikacijskoj utrci zbog ozljede zadnje loše lijeve noge te neće braniti zlato.

Već nakon prvih 200 metara zaostajao je za ostalima, a onda je odlučio stati te razočaran odšepao sa steze. Nije ovo samo osobni udarac njemu već i američkoj štafeti 4x400 koja će početi trčati u četvrtak.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije