Iživcirao ga šef MOO

Bolt: Što još moram učiniti da me Rogge cijeni?

'Jamaica\'s Usain Bolt poses with his gold medal at the men\'s 200m victory ceremony during the London 2012 Olympic Games at the Olympic Stadium August 9, 2012. REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN  - Tags: S
'EDDIE KEOGH'
12.08.2012.
u 14:30

Prvi čovjek Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge izjavio je da se Usaina Bolta još uvijek ne može svrstati među legende.

Najbržem čovjeku svijeta ta izjava nije se svidjela.

– Taj me čovjek ne može isprovocirati, ali baš me zanima što po njemu još moram učiniti da bih postao legenda? Sve discipline u kojima sam nastupao osvojio sam na dvama uzastopnim Igrama, i usto sam nekoliko puta obarao svjetske rekorde – kaže Bolt.

Štafeta Jamajke srušila svjetski rekord na 4x100 m

Kakav bi to bio završetak atletskih natjecanja na Olimpijskim igrama u Londonu da Usain Bolt nije srušio baš nijedan svjetski rekord. U Pekingu je srušio tri, ovdje jedan i to kao član štafete Jamajke na 4x100 metara. Frater, Carter, Blake i Bolt istrčali su vrijeme 36,84 sekundi.

Prvi put ispod 37 sek.

Prvi put je netko na svijetu trčao ispod 37 sekundi! Trojica od te četvorice trčali su u Zagrebu. Stadion Mladosti za sada još nije vidio uživo samo Yohana Blakea.

Usain Bolt je tako osvojio šesto olimpijsko zlato, no da bi stigao Lewisovih devet trebaju mu još dva nastupa na Igrama. Ili da, primjerice, u Riju osim na 100, 200 i štafete 4x100 metara još trči 400 metara ili skače u dalj.

– Trener želi da počnem trčati i 400 metara, no meni se to baš i ne sviđa. Bit će to žučna rasprava – kaže Bolt.

Nakon dodjele medalja za utrku štafete 4x100 metara Bolt je priredio feštu za gledatelje. U svom stilu, pokrenuo je valove, popularne "ole" na tribinama.

- Volim pomicati barijere i raditi stvari koje nitko prije nije učinio, ali volim se i dobro zabavljati. Komunikacija s publikom je bila sjajna i siguran sam da su i gledatelji uživali. Na neki način time sam rekao zbogom Londonu – objasnio je najbrži čovjek svijeta.

Ženski vis ove sezone nije bio spektakularan. Sve do Londona. Za zlatnu medalju je trebalo preskočiti preko 2,05 metara. Uspjelo je to Ruskinji Ani Čičerovoj koja je tako svjetskom naslovu dodala i olimpijsko zlato.

Svjetski rekord i na 20 km

Druga je bila 21-jednogodišnja Amerikanka Brigetta Barrett sa skokom preko 2,03 metara. Tia Hellebaut, koja je u Pekingu iznenadila Blanku, u Londonu je bila peta.

U utrci na 800 metara zlato je osvojila Ruskinja Marija Savinova (1:56,19) ispred Caster Semenye. Štafeta Amerikanki na 4x400 metara ostavila je drugoplasirane Ruskinje za gotovo četiri sekunde, a u disciplini 20 kilometara hodanja Ruskinja Elena Lašmanova postavila je novi svjetski rekord (1:25,02).

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?