proces evaluacije

Bolnica priopćila: Nora će odluku o liječenju znati za tjedan dana

nora šitum
Foto: Jadranka Jureško Kero/VLM
1/3
09.02.2013.
u 00:09

"Očekujemo da će proces donošenja odluka o nastavku liječenja potrajati barem jedan tjedan ili duže", poručili su iz Dječje bolnice u Philadelphiji.

U petak kasno poslijepodne Večernji list je u Philadelphiji dobio priopćenje iz Dječje bolnice u koju je ujutro na preglede došla Nora.

"Nakon što smo dobili pristanak od obitelji, sada možemo potvrditi da je Nora Šitum pacijent u Dječjoj bolnici u Philadelphiji. Danas je medicinski tim počeo preglede i počeo je proces evaluacije kako bi se utvrdilo da li će Nora biti kandidat za terapiju T stanica. Ova medicinska analiza će se nastaviti kroz sljedeći tjedan", poručuju iz bolnice.

"Trudimo ćemo se Nori osigurati najbolju liječničku skrb"

Dr. Richard Aplenc je jedan od Norinih liječnika i on je šef odjela hematoloških malignih bolesti u dječjoj bolnici u Philadelphiji.

- Naš liječnički tim je sretan da su Nora i njezina obitelj bili u mogućnosti sigurno stići danas u Dječju bolnici u Philadelphiji nakon dugog putovanja iz Hrvatske. Mi cijenimo svačiju potporu i predanost u pomaganju Nori i njenoj obitelj da dođu u Philadelphiju. Trudimo ćemo se Nori osigurati najbolju liječničku skrb - poručio je dr. Aplenc.

"Pružanje najboljeg liječenja za Noru je prvi prioritet liječnika i bolnice te svakako i stvaranje okruženja u kojem se njezini roditelji samo mogu usredotočiti na kćerkino liječenja. To je sada za nas od najveće važnosti. To je posebno važno dok se oni prilagođavaju novoj sredini. Iz tog razloga, osim u slučaju izvanrednih razloga i uz pristanak obitelji, nećemo se više oglašavati priopćenjima u javnosti dok ne odlučimo sve potrebno u svezi T stanica terapija. Očekujemo da će proces donošenja odluka o nastavku liječenja potrajati barem jedan tjedan ili duže", poručili su iz Dječje bolnice u Philadelphiji.

Nora je nakon prvih pretraga koje su počele u petak ujutro, ostala u Wood Centru Dječje bolnice u Philadelphiji. Do kada će tamo biti, još nitko ne može točno odgovoriti. Primio je dr. Stephan Grupp, dječji onkolog koji je 17. travnja prošle godine sedmogodišnju djevojčicu Emily Whitehead podvrgnuo prvoj eksperimentalnoj terapiji koja uključuje oslabljeni oblik HIV-a, poznatiji kao spori virus.

Noru čeka liječnje kemoterapijama i jačanje imuniteta

Isti postupak najvjerojatnije očekuje i Noru do proljeća ove godine. Prije toga će biti na liječenju kemoterapijama i jačanju imuniteta. Pretpostavlja se da će Nora u bolnici ostati od tri do šest mjeseci. Doktor Grupp je jedan od najpoznatijih američkih dječjih liječnika koji je u anketama roditelja i djece uvijek dobivao stopostotnu podršku i pohvale.

Norina majka za Večernji list je u petak poslijepodne potvrdila da su jako zadovoljni prijemom u bolnici. - Sve ide po planu, hvala Bogu.Svi su ljubazni prema Nori i nama. Pozitivna je atmosfera - kazala je Norina majka, Đana Atanasovska.

Od glasnogovornice Dječje bolnice u Philadelphiji saznajemo da tim liječnika razmatra Norin slučaj, svi rade punom parom da dijagnostika bude brza i pravovaljana a kad budu imali konačne rezultate podijelit će ih s javnošću budu li to roditelji dopustili. Privatnost i liječenje Nore za bolnicu je sada na prvom mjestu.

Sve o Nori Šitum i njezinoj borbi protiv opake bolesti čitajte u našem SPECIJALU

>>Najmanja uplata bila je tri kune, a bankovni izvadak ima 150 stranica

>>Nora u bolnici: Što kažu, mama, kamo to idemo?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije