Neviđena humanost

Bokan donira za gradnju crkvenih zvonika, pomaže gradnju crkvi...

Boško
27.12.2012.
u 09:56

Ne daj Bože 
da je ovo zadnje od mene, ističe dobrotvor nakon donacije betona

I lijepa riječ te ispružena ruka za mnoge je veoma velika stvar u predblagdansko vrijeme, a posebno u izraženoj financijskoj besparici i općoj gospodarskoj krizi. No, kada netko bez ikakva razmišljanja izdvoji čak 50-ak tisuća KM i donira ih za pomoć drugima ili za neku općekorisnu stvar, onda je to svakako primjer koji se pamti cijeloga života.

Važan objekt

To je ovih dana na izuzetno dojmljiv način pokazao Čapljinac Boško Bokan Perutina, koji je darivao beton za izgradnju velikog zvonika budućeg biskupijskog duhovno pastoralnog centra u središtu Stoca. Darovao je i novac za nabavu tri zvona koja će biti postavljena na zvonik te će nakon više od 500 godina, ponovno zazvoniti u središtu Stoca. Svi ti troškovi oko zvonika i nabave zvona iznosili su oko 50 tisuća KM, a o čemu ovaj već dokazani dobrotvor “ne razbija glavu”, već je presretan što je mogao pomoći gradnju ovog, za stolački kraj, izuzetno važnog duhovno pastoralnog objekta. “Čim sam čuo da će se u Stocu graditi taj pastoralni centar i to nakon tih više stoljeća od rušenja katoličke crkve u središtu Stoca, odmah sam odlučio pomoći pa je beton za zvonik bio samo početak. Nakon toga uslijedilo je i izlijevanje tri zvona u Austriji i njihovo dopremanje u Stolac. Baš mi je drago da se to ovako lijepo završilo. Ništa mi nije teško i ne daj Bože da je ovo zadnja donacija za naše Crkve“, ističe Boško, poznatiji kao Bokan. I dok smo raspravljali o ovoj zadnjoj donaciji u Stocu, Boško nam se onako skromno “pohvalio” da je do sada darivao beton i građevinski materijal za izgradnju crkvenih zvonika u Tasovčićima i Zvirovićima u čapljinskoj Općini, na Aladinićima u stolačkoj...

Nastavlja pomagati

Dug je niz sakralnih, ali i drugih objekata po Hercegovini čiju je izgradnju u velikoj mjeri pomogao ovaj čapljinski poduzetnik koji često uskače kao pomoć i u drugim situacijama kako za gradnju objekata tako i za uslužne djelatnosti svojih strojeva. “Ne daj Bože da se stane na ovome”, ponavlja Boško Bokan Perutina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?