SUD BIH

Bojadžiću počelo suđenje za zločine u Jablanici

nihad
20.03.2012.
u 18:48

Uz riječi “ili ću te silovati ili ću te ubiti”, kako je navedeno u optužnici, Bojadžić je silovao zatočenicu, dok je nepoznati muškarac silovao drugu.

Čitanjem optužnice počelo je suđenje Nihadu Bojadžiću za zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika hrvatske nacionalnosti u Jablanici. Bojadžić je optužen za mučenje, premlaćivanje, prisilan rad, seksualno zlostavljanje i silovanje u ljeto 1993. godine nad civilima i pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) zatočenih u Muzeju “Bitka na Neretvi” u Jablanici.

Prema optužnici, Bojadžić, bivši zamjenik Specijalnog odreda za posebne namjene “Zulfikar” pri štabu Vrhovne komande Armije BiH (ABiH), u društvu sa nepoznatim muškarcem, jednoj zatočenici je naredio da uđe u vozilo, dok je drugu ugurao, a potom su ih odvezli u jednu kuću. Uz riječi “ili ću te silovati ili ću te ubiti”, kako je navedeno u optužnici, Bojadžić je silovao zatočenicu, dok je nepoznati muškarac silovao drugu.

U optužnici stoji i da je Bojadžić naredio seksualno zlostavljanje između dvojice zarobljenika u hodniku Muzeja “Bitka na Neretvi”. U nekoliko točaka optužnice, Bojadžiću je na teret stavljeno i udaranje zatočenika. Na ovom suđenju nije počelo iznošenje uvodnih riječi zbog “dinamike” suđenja koje se sprovodi protiv Bojadžića u drugom predmetu.

U drugom predmetu Bojadžiću se, zajedno sa još petoricom bivših pripadnika ABiH, trenutno sudi za zločin u Trusini počinjen 16. travnja 1993. godine, kada su ubijeni civili i pripadnici HVO-a.

Ključne riječi

Komentara 4

KR
krtica
19:12 20.03.2012.

Kakva zvijer! Ma kakav sud! Po kratkom postupku!

FR
Freeman
22:44 20.03.2012.

@krtica - Ti si gori/a od njih ! Gori !! Zločini koji se njima stavljaju na teret, grozni su i nedopustivi, ali si ( i ) ti spreman za počinjenje još gorih. Gdje bi smo stigli kad bi se pravdaavda tako dijelila ?!

BU
Buranglez
23:02 20.03.2012.

napokon su se sjetili i uhvatili (neznam kako bi nazvao tu gnjidu ) koji je mislio da ga neće nikad dirnut ,daj Boze da se samo to ne pretvori u farsu ko po običaju kad su u pitanju pripadnici tee zloglasne postrojbe i osude uvjetno ili nekoliko mjeseci (onoliko koliko je proveo u pritvoru) i ujo vuk kenjca , a znam momka koji je ubijen u jablanici u muzeju

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?