FIFA zabrinuta

Blatter: Možda ipak nismo Brazilu trebali dati domaćinstvo SP-a!

'04.12.2012., Zagreb - Predsjednik HNS-a Davor Suker i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter na prijemu kod predsjednika RH povodom proslave 100. godisnjice Hrvatskog nogometnog saveza.  Photo: Zarko Basic/
Zarko Basic/PIXSELL
18.07.2013.
u 15:16

– Uputili smo jasnu poruku brazilskim političarima da se za vrijeme SP-a sljedeće godine prosvjedi ne smiju ponoviti. Cijela odgovornost je na političarima.

Manje od godinu dana uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu predsjednik krovne svjetske nogometne organizacije FIFA-e Joseph Blatter poprilično je zabrinut.

- Možda smo ipak napravili pogrešku kada smo Brazilu dali domaćinstvo nadolazećeg Svjetskog prvenstva 2014. – istaknuo je Blatter komentirajući nedavne prosvjede za vrijeme odigravanja Kupa konfederacija te dodao – Uputili smo jasnu poruku brazilskim političarima da se za vrijeme SP-a sljedeće godine prosvjedi ne smiju ponoviti. Cijela odgovornost je na političarima. FIFA nije pridonijela onome što se dešavalo na Kupu konfederacija i za to ne može biti odgovorna.

 Podsjetimo, tisuće Brazilaca diljem zemlje prosvjedovalo je jer je za organizaciju SP –a potrošeno 15 milijardi eura. Kritizirajući vladu tvrde da bi bilo bolje da su novac uložili u obrazovanje, zdravstvo i druge životne sfere.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije