novo svjedočenje

Blair zanemario savjete pravnika da je napad na Irak nelegalan

blair
reuters/pixsell
21.01.2011.
u 12:43

Povjerenstvo je Blaira ponovno pozvalo na svjedočenje kako bi se razjasnile nedosljednosti

Bivši britanski premijer Tony Blair izjavio je danas da je zanemario upozorenje vladinog pravnog savjetnika kako bi napad na Irak bio nelegalan bez rezolucije Ujedinjenih naroda zato jer je taj savjet bio neformalan, prenosi BBC.

Blair je u siječnju 2101., u prvom pojavljivanju pred povjerenstvom koje ispituje ulogu Britanije u ratu u Iraku, rekao kako ne žali zbog odluke da Britanija uđe u rat, te da je svijet postao sigurnije  mjesto poslije svrgavanja Sadama Huseina.

Povjerenstvo je Blaira ponovno pozvalo na svjedočenje kako bi se razjasnile nedosljednosti između njegova isakza prilikom prvog pojavljivanja i onoga što su poslije njega rekli drugi svjedoci, navodi BBC.

Dvadesetak demonstranata s transparentom na kojem piše da je Blair "lažov" okupilo se ispred konferencijskog centra u kojem se svjedočenje održava pod jakim mjerama sigurnosti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije