Prevara

Bivši zamjenik ministra radio kao lažni profesor

Vitomir
13.08.2013.
u 09:25

Vitomir Žepinić se pojavio na sudu u Londonu, gdje je proglašen krivim po tri točke optužnice, između ostaloga za lažno predstavljanje

Bivši zamjenik ministra unutarnjih poslova Bosne i Hercegovine Vitomir Žepinić i svjedok obrane na suđenju protiv Radovana Karadžića pojavio se na sudu u Londonu, gdje je proglašen krivim po tri točke optužnice.

Lažno predstavljanje

Ovaj rođeni Sarajlija već je prethodno osuđivan zbog lažnog predstavljanja kao psihijatar u Novom Južnom Walesu u Australiji, piše The Sydney Morning Herald. Ovaj put zbog iste stvari proglašen je krivim i u glavnom gradu Velike Britanije. Kako bi dobio posao u Londonu, piše navedeni list, Žepinić je lagao o svojoj prošlosti. Tijekom suđenja, bivši član Karadžićevog SDS-a na karizmatičan način je zbijao šale sa sucem u Londonu. No, kako je suđenje odmicalo, Žepinić je bio sve nervozniji. Često se u sudnici ispričavao zbog svog umora, tvrdeći kako nikako ne spava. Kad ga je tužitelj upitao za njegovu prošlost, bivši zamjenik ministra unutarnjih poslova Bosne i Hercegovine koji je na toj poziciji bio do proteklog rata, nije mogao skriti svoju frustraciju. Porota ga je proglasila krivim za prijevaru na sveučilištu u Londonu, gdje je radio kao viši predavač psihijatrije u listopadu 2009. godine. Prije dolaska u Veliku Britaniju, Žepinić je na sudu u australskom gradu Burwoodu proglašen krivim po šest točaka optužnice nakon lažnog predstavljanja kao registriranog medicinskog radnika. Pušten je na osnovi dobrog ponašanja. U svojoj prijavi prije zaposlenja na sveučilištu u Londonu, on je naveo da nije osuđivan jer je znao da će mu to automatski značiti diskvalifikaciju.

Dao otkaz

Pet mjeseci nakon što je dobio posao u Londonu, na navedenom sveučilištu saznali su za njegovu prošlost, nakon čega je Žepinić dao otkaz. Dok je radio kao predavač psihijatrije, Žepinić je zaradio blizu 50.000 dolara. Pokušao je pronaći posao u tamošnjem Nacionalnom zdravstvenom servisu kao psiholog, ali mu to nije uspjelo. Kazna će mu biti izrečena 13. rujna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?