Banja luka

Bivši policajac iz pošte ukrao 74.000 maraka pa se opekao

smrt
Thinkstock
22.10.2013.
u 09:52

Optuženi Vladimir Malić (32), bivši djelatnik CJS Banja Luka, i njegov pomagač

Bivši policajac Vladimir Malić (32) iz Banje Luke, koji je optužen za pljačku 74.000 maraka iz poslovnice “Pošta RS” u banjolučkom naselju Vrbanja, i Jovan Jošilo, koji se tereti da mu je pomogao poslije pljačke, negirali su jučer krivicu u banjolučkom Okružnom sudu.

Od pet do deset godina

32-godišnji Malić je optužen za kazneno djelo razbojstva, za što je zapriječena kazna između pet i deset godina, a Jošilo za pomoć počinitelju, što se kažnjava od šest mjeseci do tri godine. Prema navodima u optužnici, Malić je opljačkao poslovnicu “Pošta RS” u banjolučkom naselju Vrbanja u Ulici Rade Radića 10. studenog 2009. godine zajedno s još dvije zasad nepoznate osobe. Oni su maskirani fantomkama i naoružani automatskom puškom i pištoljima oko 7.40 sati nogama razvalili vrata na poslovnici pošte i ušli unutra. U optužnici je navedeno da su odmah po ulasku oružje usmjerili prema radnicima, ženi S. M. i muškarcima B. A. i Š. S. te im naredili da legnu na pod uz povike: “Lezi dolje”, “Daj novac”, “Mirovine su, znam da ima novca”. Tom prilikom galameći uhvatili su S. M. za kosu i vukli je, a B. A. su udarili nogom. Poslije toga su sami uzeli novac i pobjegli. U pljački su koristili “audi 80”.

Lažno ime

Jošilo se tereti da je poslije pljačke ove pošte 11. studenog pomogao Maliću da nabavi zdravstvenu knjižicu na lažno ime I. G. kako bi sanirao ozljede koje je zadobio dok je prikrivao tragove pljačke. Navedeno je da je Malić poslije pljačke pošte u Vrbanji zapalio “audi 80” kojim su bježali i tom prilikom je zadobio opekline. Na osnovi lažne zdravstvene knjižice na ime I. G, koju mu je osigurao Jošilo, Maliću je ukazana liječnička pomoć u bolnici Kasindo u Istočnom Sarajevu. Optuženi Vladimir Malić i Jovan Jošilo policiji su poznati od prije po činjenju kaznenih djela. Malić je bio pripadnik Centra javne sigurnosti Banja Luka, koji je prije nekoliko godina zbog teške povrede dužnosti suspendiran i otpušten s posla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?