presuda potvrđena

Bivši izraelski predsjednik ipak ide u zatvor zbog silovanja

Moshe Katsav
Patrik Macek/PIXSELL
10.11.2011.
u 11:17

Prošlog prosinca osuđen je zbog silovanja i zlostavljanja zaposlenica, a odsluživanje kazne počet će 7. prosinca

Bivši izraelski predsjednik Moshe Katsav provest će sedam godina u zatvoru nakon što je izraelski Vrhovni sud odbacio njegovu žalbu na presudu za silovanje i seksualno zlostavljanje.

Ova odluka zatvorila je dugo prljavo razdoblje izraelske policije koje je zaokupljalo pozornost zemlje više od pet godina i završilo tako što je Katsav postao najviše pozicionirani izraelski dužnosnik ikada osuđen na kaznu zatvora. Svoju kaznu počet će odsluživati, javlja AP, 7. prosinca.

Presuda bivšem predsjedniku smatra se bitnim trijumfom u borbi za prava žena, a posebice za prava žrtava silovanja te za pravni sustav koji je pokazao spremnost suprotstaviti se najutjecajnijim ljudima zemlje.

Katsav, koji je za vrijeme cijelog procesa tvrdio da je nevin, sjedio je kao skamenjen tijekom izricanja presude i nervozno se nasmiješio kada je postalo jasno da će njegova žalba biti odbijena. Sudnicu je napustio okružen svojim pristalicama ne želeći komentirati presudu.

Bivši predsjednik osuđen je prošlog prosinca za silovanje bivše zaposlenice dok je obavljao dužnost ministra te za seksualno zlostavljanje dviju zaposlenica predsjedničkog ureda. Presuda mu je izrečena u ožujku ove godine, a pravomoćnost presude čekao je na slobodi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?