PUCNJAVA

Bitići napustio bolnicu s metkom u lopatici, upucao ga Ćelin sin

hitna
VL arhiva
25.01.2011.
u 13:01

Jandrić je navela kako je Bitići dovezen na KCUS sinoć oko 20.55 sati. Imao je ustrijelnu ranu na desnom ramenu

Eldin Bitići, koji je teško ranjen u sinoćnjoj pucnjavi u ulici Bulevar branilaca Dobrinje, na vlastiti zahtjev je potpisao da ne želi da ostane na liječenju i napustio je Klinički centar univerziteta u Sarajevu (KCUS), potvrdila je glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Jandrić je navela kako je Bitići dovezen na KCUS sinoć oko 20.55 sati. Imao je ustrijelnu ranu na desnom ramenu. Urađena je dijagnostika i on je upućen na Kliniku za torakalnu kirurgiju, gdje  je rana zbrinuta.

Pošto je metak ostao duboko u lopatici, kazala je Jandrić, njemu je predložena hospitalizacija i određena mu je terapija kako bi doktori vidjeli na koji način to da urade.
 
- Međutim, on je osobni zahtjev potpisao i napustio Klinički centar negdje oko 24 sata, kazala je Jandrić.

Prema priopćenju MUP-a SŽ-a , "daljom kriminalističkom obradom došlo se do saznanja da se u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti D.B., rođen 1993. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, za kojim se intenzivno traga".

Vjerovatno se radi o Benjaminu Delaliću, sinu ubijenog Ramiza Delalića Ćele.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije