MOLITVENA AKCIJA

Biskup Košić poziva na molitvu za hrvatske generale iz BiH

Komisija Iustitia et Pax HBK
Tiskovni ured Sisačke biskupije
18.12.2012.
u 10:33

Potrebno je da se hrvatska javnost senzibilizira za Hrvate iz BIH koji su optuženi na Međunarodnom sudu u Haagu i pozivamo sve vjernike na molitvu za pravednu presudu

Komisija Iustitia et Pax sad poziva vjernike na molitvu za hrvatske generale iz BiH koji čekaju presudu Haaškog suda.

– Potrebno je da se hrvatska javnost senzibilizira za Hrvate iz BIH koji su optuženi na Međunarodnom sudu u Haagu i pozivamo sve vjernike na molitvu za pravednu presudu. Oslobađajuća presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču pravno je jako dobro utemeljena, a hrvatskom je narodu, koji se zbog toga s pravom raduje, vratila ponos i dostojanstvo – poručila je Iustitia et Pax koja se pod predsjedanjem sisačkog biskupa mons. Vlade Košića, predsjednika Komisije, sastala u Sisku.

Iustitia et Pax osudila je "odluku hrvatskih vlasti da se ukine Ured za istraživanje komunističkih zločina i pripoji ga se Ministarstvu branitelja" te "u ovom aktualnom povijesnom trenutku smatra da je nužna nacionalna demografska strategija budući da je popis stanovništva iz 2011. godine pokazao vidni pad broja stanovnika u RH".

– Nemoralno je i zlonamjerno što čak neki organizirano i preko medija pozivaju mlade da napuste Hrvatsku i potraže budućnost u inozemstvu. Ako ikada, onda upravo danas naša domovina traži hrabre mlade ljude koji su se spremni založiti za njezin prosperitet. U teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji, uz 350 tisuća nezaposlenih pozivamo sve strukture društva da se ujedine oko temeljnih pitanja države, bez obzira na stranačke i ine podjele – poručuje Iustitia et Pax najavljujući uskoro svoju izjavu na temu socijalnog i gospodarskog stanja u našoj zemlji, želeći pridonijeti zaustavljanju defetizma u našem društvu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije