Nova pobjeda

BiH razbila Latviju, Sušićevi izabranici bili jako raspoloženi

Utakmica
12.09.2012.
u 10:13

Iako su Latvijci uspjeli povesti, bh. vrsta je uspjela ostvariti preokret i uvjerljivo slaviti

Nogometaši Bosne i Hercegovine su sigurnom igrom svladali reprezentaciju Latvije sa 4:1, u utakmici koja je mogla završiti i sa znatno većom razlikom. Izabranici izbornika Safeta Sušića napravili su bezbroj prilika, nisu ih sve iskoristili, ali su pokazali izuzetno maštovitu igru, s kojom su oduševili oko 15.000 gledatelja u Zenici.

Maštovita igra

Gosti su prvi došli u vodstvo, kada je Gorkš iskoristio nespretnu intervenciju obrane domaćina i dobivenu loptu iz prvog udarca iz kuta i s pet metara plasirao u mrežu kraj nemoćnog Begovića. Četiri minute kasnije Salihović je pokušao iznenaditi vratara gostiju, ali je on “bekovskim” udarcem raščistio nezgodnu situaciju. Domaćini su izjednačili u 11. minuti iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. Kapetan Emir Spahić je dubinskom loptom odlično pronašao Edina Džeku u kaznenom prostoru gostiju, a nemoćna obrana Latvije srušila je golgetera BiH. S bijele točke siguran je bio raspoloženi Zvijezdan Misimović. Nastavljeni su napadi domaće reprezentacije i kombinacijama Salihovića, Džeke i Ibiševića Latvija i njena obrana je uspješno odolijevala. U 23. minuti Cauna je efektno izveo udarac iz kuta, a lopta je prošla kroz kazneni prostor domaćina. Samo četiri minute kasnije zabilježili smo oštar start i prljavu igru Rutnersa, koji je na sredini terena faulirao Senada Lulića i za taj je potez dobio žuti karton. Ozljeda Lulića je bila ozbiljne prirode i liječnik Reuf Karabeg odmah je pokazao da ozlijeđeni Lulić neće moći nastaviti utakmicu. Izbornik Sušić je u igru uveo Vršajevića i s njim napravio izmjene u igri svoje reprezentacije.

Pritisak se isplatio

Promjena veznog igrača doprinijela je nešto opreznijoj igri bh. reprezentativaca, što su gosti iskoristili da u sredini terena uspostave ravnotežu. U 41. minuti gosti su pokušali iz gotovo “mrtvog kuta” iznenaditi Asmira Begovića, koji je bio na visini zadatka, te je obranio ovaj udarac. Samo nekoliko minuta kasnije nakon izvedenog udarca iz kuta s lijeve strane Misimović je pokušao pogoditi vratara gostiju, ali je netko sa same gol linije izbacio loptu u polje. Ipak, minutu kasnije domaćini su preko Miralema Pjanića uspjeli okruniti svoju napadačku igru. Džeko je s lijeve strane ubacio loptu u peterac gostiju, a Pjanić je pogodio mrežu. S ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku već u 48. minuti, tako što je na nekih 25 metara oboren Zahirović, bio je u solidnoj prilici, ali je šut Salihovića iz slobodnog udarca otišao pored vratnice. Nakon sedmog udarca iz kuta Misimović je odlično pronašao Ibiševića, koji šalje loptu preko gola, nakon čega nastaje prava “kanonada” napada domaćina. Sve je to rezultiralo vodstvom domaćina od 3:1. Misimović je nakon sjajne asistencije Pjanića plasirao loptu u mrežu Latvije.

Nastavile su se kombinacije domaćih, a svoje prigode su propustili Ibišević u četiri navrata, zatim Pjanić, a u 75. minuti Džko pogađa vratnicu protivničkog gola. Ipak, vedeta reprezentacije i Manchester Citya opravdao je svoje umijeće i u 90. minuti postigao je sjajan pogodak na kojem bi mu pozavidjeli mnogi nogometni velemajstori. Primivši loptu na nekih 15 metara od gola, sjajnom varkom prevario je dvojicu braniča i našao se pred protivničkim vratarem i preciznim udarcem pogodio suprotni kut.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije