Intervju

BiH nam je važno tržište

Srećko Nakić
16.04.2013.
u 10:50

Godišnji prihod od prodaje na ovom tržištu iznosi, na razini 2012., oko 100 milijuna KM

Srećko Nakić, potpredsjednik Atlantik grupe govori o uspjehu, o poslovanju jedne od najuspješnijih poslovnih grupacija u Hrvatskoj, ali i u regiji. U intervjuu za Večernji list govori o rastu ove grupacije u godinama pogođenim gospodarskom krizom, te o daljnjim planovima rada u BiH.


Atlantic Grupa je jedna od najvećih korporacija u regiji, značajno prisutna i u Europi. U kojim segmentima ste aktivni? Koji su vaši najpoznatiji brendovi?

Atlantic Grupa je jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji JI Europe, gdje su naši najpoznatiji brendovi Cedevita, Cockta, Argeta, Smoki, Bananica, Donat Mg, Barcaffe, Grand kafa, i brojni drugi brendovi koje potrošači prepoznaju po tradiciji i kvaliteti. Iako je opći dojam da regionalni brendovi nemaju puno izgleda na tržištima izvan regije, mi smo pokazali da nije sasvim tako. I u našem portfelju ima proizvoda koji imaju nacionalni ili regionalni potencijal, ali ima i onih koji su vrlo uspješni na drugim tržištima. Argeta, primjerice, ima odlične rezultate u Zapadnoj Europi, u Austriji ima čak 25 posto tržišta paštete. To jako puno govori o kvaliteti proizvoda, jer na ovim tržištima ne baštinimo kao ovdje snagu brenda i tradicije o kojoj potrošači znaju. Drugi primjer je Donat Mg, koji na istočnim tržištima bilježi izvanredan rast.

Jedan ste od najvećih izlagača na ovogodišnjem Sajmu gospodarstva Mostar. Kakvi su Vaši dojmovi?

Mislim da je sajam bio vrlo uspješan, to je odlična prilika za promociju poduzetništva, kompanija, brendova, za konstruktivnu raspravu na širokoj regionalnoj platformi, a unutar toga na različitim razinama i formatima, od vrlo formalnih do onih krajnje neformalnih koji su nama ovdje vrlo bliski, a često su i jednako korisni. Meni je osobno uvijek drago doći, poslovno i ljudski.

 

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?