FERK

BiH dobila 30 objekata koji proizvode struju

struja
VL FOTO
22.01.2011.
u 15:01

Na zadnjoj sjednici usvojene odluke o kvalificiranim proizvođačima struje za 16 gospodarskih društava koja se bave ovom djelatnošću

Na nastavku XVII. redovite sjednice Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) koja je prekinuta 21. prosinca 2010. godine donesena je odluka o kvalificiranim proizvođačima, kojim se dodjeljuje status kvalificiranog proizvođača za 16 gospodarskih društava. Isti u 30 proizvodnih objekata proizvode električnu energiju iz obnovljivih izvora.

Prava i obveze kvalificiranog proizvođača propisane su Uredbom o korištenju obnovljivih izvora energije i kogeneracije (Službene novine FBiH, broj 36/10), uključujući odredbe o minimalnim udjelima električne energije proizvedene iz postrojenja koja električnu energiju proizvode iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije i odredbe o garantiranoj cijeni.

Na I. redovitoj sjednici u 2011.utvrđena su dva nacrta dozvole za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije, i to za JP ViK d.o.o. Zenica i „SSL d.o.o. Lukavac. Na navedene nacrte FERK će održati opće rasprave o čijim će terminima javnost biti naknadno obaviještena. Usvojeni su i zaključci o odbacivanju zahtjeva za obnovu dozvole za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije podnositelja zahtjeva „ROSE-WOOD i PALOČ iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

FERK je usvojio odluku po prijedlogu dozvole za rad-licencije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije, podnositelja zahtjeva HIDROELEKTRANA BUK d.o.o. Široki Brijeg, te odluku po prijedlogu izmjene i dopune dozvole za rad-licencije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije, podnositelja zahtjeva Kara-drvo d.o.o. Fojnica.

Usvojena je i odluka po žalbi/prigovoru kupca Safeta Mehmedovića iz Srebrenika te odluka po žalbi/prigovoru kupca TEMPIC&FA iz Ključa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?