Posjet

Bevanda: Odluka još uvijek čeka stav HDZ-a, sastanak već u srijedu

Sastanak
VL FOTO
05.06.2012.
u 10:18

Dodik je ponovio kako se neće miješati u kadrovska pitanja oko kojih se dogovore stranke u Federaciji BiH

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će SNSD podržati najavljenu rekonstrukciju Vijeća ministara, bez obzira na personalna rješenja. Dodik je, nakon razgovora s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom u Banjoj Luci, ponovio da bošnjačke političke stranke nude svoja rješenja i da stranke iz RS-a tu ne mogu birati kandidate, a u skladu s ranije dogovorenim principima. “Ne želimo narušiti taj princip”, ponovio je Dodik i naglasio da kandidate koje predlažu predstavnici iz RS-a ne mogu osporiti partneri iz FBiH, pa tako ni obrnuto. Ponovio je i da u skladu s ustavnim rješenjima jedan od novih ministara, koga će predložiti bošnjačke stranke, mora biti s prostora RS-a. Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da će odluku o smjenama ministara iz Stranke demokratske akcije objaviti nakon sjednice predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a. Kako je jučer najavljeno iz HDZ-a BiH, sjednice ovih tijela stranke će se održati u srijedu, kada bi trebao biti donesen i konačan stav o ovom pitanju. Dodik je na

 

konferenciji za novinare dao potporu radu Vijeća ministara, te razgovorima s predstavnicima MMF-a o novom stand-by aranžmanu podsjetivši da vlade entiteta trebaju uraditi svoj dio posla i vjeruje da o tom pitanju neće biti problema. Bevanda se susreo i s premijerom RS-a Aleksandrom Džombićem. Na sastanku su preuzeli obvezu da u sljedećih sedam dana, kako su to zahtijevali predstavnici MMF-a, Vijeću ministara budu dostavljeni prijedlozi kreditne politike RS-a i Federacije BiH, kako bi Vijeće ministara MMF-u moglo uputiti poziv da u srpnju započnu pregovori o novom kreditnom aranžmanu koji bi trebao zakrpiti proračunske rupe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?