Zagonetni slučaj

Beskućnik ubijen u snu!?

Ubojstvo
25.02.2013.
u 10:07

Policija ide za tim da je Vinka Kneževića netko ubio u napuštenoj kući

Vinko Knežević (44) iz Piskavice kod Banje Luke pronađen je jučer mrtav u napuštenoj kući na banjolučkom zapadnom tranzitu u naselju Paprikovac. Nitko nije mogao potvrditi što je točan uzrok smrti, a neslužbeno se spominje ubojstvo, jer su na njegovoj glavi pronađene ozljede za koje se vjeruje da su nastale od udarca nepoznatog tupog predmeta. To bi se moglo odgonetnuti obdukcijom. Žrtvu je u lokvi krvi u ranim jutarnjim satima pronašao beskućnik. Policija je nakon toga privela više skitnica za koje se opet vjeruje da bi mogli pomoći u rasvjetljavanju ovog slučaja. Više detalja nije se moglo doznati ni od mještana koji žive u blizini.

Liječnikova kuća

Mještanin Ilija Opačić kaže da se u toj kući godinama skupljaju beskućnici, ali da nikoga od njih ne poznaje jer obično dolaze kasno navečer, a odlaze rano ujutro. Ističe da nikada nije čuo svađu ili buku, tako da je ostao nemalo iznenađen kada je doznao da je unutra netko ubijen. - Kuća je u vlasništvu liječnika Dragana Danelišana, koji se godinama spori oko imovine sa svojom sestrom, tako da u njoj nitko ne živi. Godinama tu beskućnici dolaze prespavati, ali ih nitko od nas ne zna jer izbjegavaju kontakta. Obično prođu pored nas spuštene glave. Tako da ne znamo ništa o njima. Nitko s njima nije imao problema - kazao je Opačić. Slično je govorila i mještanka Drena Popović.

Sitni kradljivac

Ni njoj nije poznato tko je sve zalazio u napuštenu kuću jer je većinu beskućnika tek viđala povremeno. - U kući nema vode, niti struje, i isključivo je koriste samo da bi prespavali. Šokirala sam se kad sam vidjela policiju i priču da je netko ubijen. Nije nam nimalo svejedno, pogotovu zbog djece - zaključuje Drana. Inače, Vinko Knežević ima policijski dosje zbog sitnih krađa, a uglavnom se bavio prikupljanjem starog željeza koje je prodavao na otpadu za sekundarne sirovine. Posljednji put je uhićen u ožujku 2011. godine, kada ga je policija zatekla kako s Milovanom Stanićem (48) iz Piskavice krade elektrokablove i sklopke u krugu obližnje napuštene pilane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije