za prisluškivanje

Berlusconi kažnjen godinom zatvora i mora platiti 80.000 eura

silvio berlusconi
Reuters/PIXSELL
07.03.2013.
u 12:35

Sudac je presudu dodijelio u jeku održavanja dvaju suđenja na kojima se Berlusconi suočava s optužbama za utaju poreza i plaćanje seksualnih usluga maloljetnoj prostitutki

Bivši premijer Silvio Berlusconi osuđen je u Milanu na godinu dana zatvora u procesu, njegov brat Paolo Berlusconi na dvije godine i tri mjeseca zatvora u aferi objavljivanja u listu Giornale, u obiteljskom vlasništvu, transkripta prisluškivanja. Sudac je presudu dodijelio u jeku održavanja dvaju suđenja na kojima se Berlusconi suočava s optužbama za utaju poreza i plaćanje seksualnih usluga maloljetnoj prostitutki.

Osiguravajuće društvo Unipol, koje je pod utjecajem Demokratske stranke, pokušalo je 2005. kupiti talijanski banku BNL. U to vrijeme policija je prisluškivala Giovannija Consortea, čelnika Unipola. Prisluškivan je tako i razgovor Consortea s čelnikom Demokratske stranke Pierom Fassinom. U jednom trenutku Fassino je pitao Consortea: ''Znači imamo banku?“ Do transkripta toga razgovora, koji nije trebao izaći u javnost, došao je Silvio Berlusconi i proslijedio ga bratu Paolu kako bi ga se objavilo u listu Giornaleu.

Uz zatvorsku kaznu, braća Berlusconi moraju platiti 80.000 eura odštete bivšem tajniku Demokratske stranke, a sadašnjem gradonačelniku Torina Pieru Fassinu koji je na procesu u Milanu bio oštećena strana.

>>Nova istraga protiv Berlusconija za korupciju: Potkupio senatora?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?