Italija

Berlusconi došao na proces

Berlusconi pred sudom
28.03.2011.
u 13:09

Silvio Berlusconi pojavio se danas u sudnici na procesu u kojem je optužen za utaju poreza u kupoprodaji televizijskih prava

RIM – Talijanski premijer Silvio Berlusconi došao je danas na sud u Milanu gdje je optužen za navodnu utaju poreza u kupoprodaji televizijskih prava te je najavio kako će dolaziti i na ostale procese. Berlusconi se nakon osam godina ponovno pojavio na sudu, a današnje preliminarno ročište u procesu Mediatrade, kako je nazvan spor vezan uz kupoprodaju prava, trajala je nešto manje od tri sata. Uz Berlusconija je u tom procesu optuženo još 11 osoba iz premijerove tvrtke Mediaset, među kojima i njegov sin Piersilvio.

Na kraju današnjeg ročišta u sudnici, Berlusconi i tužitelj Fabio De Pasquale su se rukovali. Na izlasku iz milanske palače pravde Berlusconija su dočekali njegovi obožavatelji koji su uzvikivali “Živio, Silvio!”, “Najbolji si!”, “Naprijed, Silvio”, a on im je odzdravljao. Sljedeće ročište u procesu Mediatrade održat će se 4. travnja, najavila je sutkinja za preliminarnu raspravu Maria Vicidomini.

Berlusconi je izjavio kaku su optužbe protiv njega neutemeljene jer se on, od kada je ušao u politiku 1994., nije bavio svojom tvrtkom, a kamoli televizijskim pravima.

Posljednji put je Berlusconi bio u jednoj sudnici 17. lipnja 2003. Osim 4. travnja, kada bi se trebao nastaviti proces Mediatrade, Berlusconi bi trebao u palaču pravde doći i 6. travnja kada bi trebao započeti proces nazvan Ruby, po marokanskoj djevojci koja je kao maloljetnica prisustvovala premijerovim zabavama. U tom procesu Berlusconi je optužen za maloljetničku prostituciju i zlorabljenje položaja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije