Italija

Berlusconi će biti optužen u slučaju Ruby

Sara Tommasi
08.02.2011.
u 13:27

Tužiteljstvo u Milanu uputit će zahtjev za podizanje optužnice protiv premijera Silvija Berlusconija zbog slučaja Ruby

RIM – Tužiteljstvo u Milanu uputit će sutra sucu za preliminarnu istragu zahtjev za podizanje optužnice protiv premijera Silvija Berlusconija, obznanio je danas glavni milanski tužitelj Edmondo Bruti Liberati. Tražit će se hitan postupak protiv Berlusconija zbog slučaja Ruby, kako je nazvan po nadimku marokanske djevojke Karime Rashide el-Mahroug koja je bila na zabavama u premijerovim vilama. Berlusconi bi mogao biti optužen za zloupotrebu vlasti jer je zatražio Rubyino puštanje iz policijske postaje nakon što je bila uhićena zbog krađe. Mogao bi biti optužen i zbog maloljetničke prostitucije jer je djevojka bila maloljetna kada je dolazila na njegove zabave i od njega dobila novac.

I Iris Berardi bila je maloljetna kada je u noći sa 12. na  13. prosinca 2009. bila u Berlusconijevoj vili u Arcoreu pokraj Milana, ali vjerojatno neće biti u sadašnjoj optužnici protiv premijera.

I tužiteljstvo u Napulju pokrenulo je istragu protiv Berlusconija zbog navodnog favoriziranja prostitucije, a tu je u prvom planu djevojka Sara Tommasi, koja je sudjelovala u više TV-emisija i pozirala za kalendare i revije.

Berlusconijevi odvjetnici na čelu s Niccolom Ghedinijem kažu da je Ruby bila punoljetna jer je rođena 1991., a ne 1992. kako drže tužitelji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?