Tragedija

Beograđanka pala u vatru i izgorjela pred očima muža

Požar
26.04.2013.
u 10:02

Supružnici palili korov kod obiteljskog imanja, a nesretna žena je, nakon što je vatra izmakla kontroli, nogama pokušala spriječiti širenje na šumu

Sretenka Perišić (63) iz Beograda izgorjela je tijekom paljenja korova na njivi nedaleko od obiteljskog imanja u selu Dobrunska Rijeka kod Višegrada, što je četvrti takav slučaj u posljednjih sedam dana u BiH.

Kako navode mještani, nesretna žena je sa suprugom Slobodanom zapalila travu i korov na livadi zvanoj Pokojišta u čijoj se blizini nalazi šuma. Prema njihovim riječima, livada se nalazi na uzvisini, pa je Slobodan otišao na jedan kraj kako bi čuvao da vatra ne prijeđe u šumu, tako da nije mogao vidjeti Sretenku, koja je ostala na drugoj strani njive. - U jednom trenutku začuo je jauke svoje supruge, pa je otrčao na drugi kraj livade i vidio je u plamenu. U blizini se nalazila i Sretenkina bratična Vera Čeho, koja je također dotrčala do nje i pokušala je izvući iz vatrenog obruča, ali uzalud. Požar je bio toliko jak, da su se oboje morali povući i bespomoćno gledati kako plamen proždire njeno tijelo. Sve se dogodilo u nekoliko sekundi - ispričali su mještani.

Kako ističu, vatra joj se otela kontroli te je počela gasiti nogama, ali ju je plamen uhvatio za kosu. Pokušala se spasiti i pobjeći iz požara, ali se saplela i pala, što je i bilo kobno.

- Izgorjela joj je kosa i sva odjeća na njoj, a tijelo je bilo u teškim opeklinama. Nismo joj uspjeli prići jer je plamen bio veliki. Slobodan je jaukao, pa je ubrzo dojurilo cijelo selo, a došli su i vatrogasci, Slobodan je u međuvremenu, kada se vatra prebacila na drugu stranu, uspio izvući tijelo, ali je već bilo kasno. Inače, žive u Beogradu, ali svake godine u ovo vrijeme dolaze na odmor gdje se nalazi obiteljsko imanje. U Beogradu živi i njihovo troje djece - navodi kum Slavko Vasiljević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije