Sjednica Sabora

Bebić: Sanader nije davao nikakve naloge vezane uz TLM

luka bebić (1)
Jurica Galoić/PIXSELL
18.01.2011.
u 14:26

Očekujemo dopune dnevnog reda, ali ne vjerujem da će biti intenzivne kao što su bile do kraja prošle godine

Prije nove sjednice Sabora, prve nakon ustavne stanke koja počinje 26. siječnja i traje šest tjedana, sastalo se Predsjedništvo Sabora. U izjavi okupljenim novinarima predsjednik Sabora Luka Bebić ustvrdio je da će sjednica teći u uobičajenom ritmu. Otklonio je insinuacije da sjednice traju dugo da bi se izbjegao aktualni sat.

– Sjednica neće biti maratonska. Očekujemo dopune dnevnog reda, ali ne vjerujem da će biti intenzivne kao što su bile do kraja prošle godine. Bebić je rekao da mu je ovo prvi glas da Transparency International traži ocjenu ustavnosti Zakona o pristupu informacijama.

Kako tvrde svjedoci, sudjelovali ste na svim sastancima u Vladi 2007. vezanima uz TLM, bilo je jedno do novinarskih pitanja na koje je Bebić odgovorio potvrdno, dok je na upit je li Sanader davao naloge, kratko kazao:

– Nitko nije davao nikakve naloge nego smo raspravljali o potrebi funkcioniranja TLM-a, i zato da se sačuvaju radna mjesta i da se djelomično sačuva interes suvlasništva RH u aluminijskom kombinatu u Mostaru, koje iznosi 12 posto. On jest u drugoj državi, ali je dijelom u našem suvlasništvu, a i tamo su većinom zaposleni Hrvati, ali ne samo oni – kaže Bebić.

– Tamo sam se zalagao da bude tako. Nisam ulazio u strukturu cijena. No treba gledati kumulativno na tu stvar, a ne pojedinačno jer onda će svatko za nešto biti kriv.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?