BELMINA IBRIŠEVIĆ

Beba napokon dobila JMGB, može ići na liječenje u Njemačku

provjed,bih,sarajevo,belmina ibrišević
STR-5599/HaloPix/PIXSELL
06.06.2013.
u 13:25

Belminin je slučaj dignuo na noge građane BiH koji su jučer prosvjedovali u Sarajevu

Belmina Ibrišević, tromjesečna beba iz BiH koja nije mogla na liječenje u inozemstvo jer nema JMBG, napokon je dobila jedinstveni matični broj. Majka Fatima Ibrišević za Klix.ba rekla je kako JMBG još uvijek nema u rukama, no krenula je u MUP da ga preuzme te preda zahtjev za izdavanje rodnog lista i putovnice kako bi Belmina mogla otići u Njemačku na liječenje.

Belmina je trenutno smještena na Pedijatrijskoj klinici Jezero u Sarajevu, ali mora ići na presađivanje koštane srži u inozemstvo. Djeca koja su u BiH rođena nakon 12. veljače ove godine dobivaju privremene matične brojeve, ali s njima ne mogu dobiti putovnicu.

Belminin je slučaj dignuo na noge građane BiH. Jučer je tako stotinjak građana Sarajeva u znak prosvjeda blokiralo zgradu Vijeća ministara i Sabora BiH, zaprijetivši ministrima da neće izaći dok se ne riješi slučaj Belmine Ibrišević, ali i tisuća drugih beba rođenih nakon 12. veljače.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije