u obraćanju vladi

Bashar al-Assad: Sirija je u ratnom stanju

'Syria's President Bashar Assad speaks during an interview with Syrian state television in Damascus August 21,2011, in this handout photograph released by Syria's national news agency SANA. Syrian
AFP/PIXSELL
27.06.2012.
u 09:09

Pozivajući na jedinstvo, Bashar je od ministara zatražio da se klone ekonomskih unija sa zapadnim državama te da ih pokušaju uspostaviti s onima na istoku i jugu te zemljama Latinske Amerike i Afrike.

– Mi smo u stanju rata, u svakom smislu te riječi. Naša politika mora biti orijentirana na pobjedu – riječi su koje je u utorak izrekao sirijski predsjednik Bashar al-Assad tijekom obraćanja novouspostavljenoj vladi, piše CNN.

Pozivajući na jedinstvo, Assad je od ministara zatražio da se klone ekonomskih unija sa zapadnim državama te da ih pokušaju uspostaviti s onima na istoku i jugu te zemljama Latinske Amerike i Afrike.

– Naš je problem što smo uvijek sa Zapadom, a primijetili smo da on uzima, a nikad ne daje – istaknuo je Assad.

Formiranje nove vlade kritizirao je vođa oporbe George Netto koji smatra da je ''bilo kakva promjena u vladi lažna ako je provedena pod istim režimom i upravom''.

Jučerašnji dan u Siriji obilježio je i prvi otvoreni sukob u predgrađu glavnog grada Damaska u kojem su živote izgubile 33 osobe, dok je u ostatku zemlje stradalo još 80 ljudi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije