Španjolska liga

Barca Rayu uvalila sedam komada, Messi se izjednačio s Ronaldom

Barcelona (1)
AFP
30.04.2012.
u 09:55

Messiju samo dva pogotka nedostaju da stigne Gerda Müllera, koji drži rekord s najviše postignutih pogodaka u jednoj sezoni

Nogometaši Barcelone na odličan su način reagirali nakon ovotjednih turbulencija.

Na gostovanju su pobijedili Rayo Vallecano sa 7:0, a briljirao je odlični Messi, koji je postigao dva pogotka, a uz to je imao i dvije asistencije. Uz Argentinca istaknuo se i Pedro, koji je također postigao dva pogotka, a i asistirao je Messiju za pogodak.

Bila je to prva utakmica katalonskog kluba nakon što je Guardiola objavio da na kraju sezone napušta klub. Na tribini s navijačima Barcelone bilo je puno transparenata podrške Guardioli, koji je na teren poslao puno igrača koji u posljednje vrijeme nisu mnogo nastupali. Oni su mu uzvratili odličnom predstavom i do vrha napunili mrežu Raya. Zanimljiva stvar dogodila se u 77. minuti utakmice. Thiago Alcantara postigao je pogodak za 5:0, nakon čega su on i Dani Alves zaplesali ispred tribine s navijačima. U tom trenutku do njih je došao kapetan Puyol i ljutito ih natjerao da prestanu plesati i na taj način ponižavati već razbijenog protivnika. Nakon utakmice ples je osudio i Guardiola, a spomenuti dvojac se ispričao.

– Želim se ispričati navijačima Raya koji su se osjetili uvrijeđeni našim plesom. Nije mi bila namjera povrijediti bilo koga, samo sam se želio zabaviti. Još kao djetetu su mi rekli da je nogomet zabava – kazao je Alves, a nadovezao se i Thiago:

– Ispričavam se ako sam uvrijedio Rayo tijekom proslave pogotka. Zbog emocija koje su strujile kroz mene, napravio sam pogrešku. Neće se ponoviti.

Messi je s ova dva pogotka došao do svojeg 43. pogotka ove sezone u prvenstvu i izjednačio se s C. Ronaldom na listi najboljih strijelaca. Također se s 18 asistencija u Primeri izjednačio s Mesutom Özilom na listi najboljih dodavača.

Argentinac je za Barcelonu u svim natjecanjima ove sezone postigao 65 pogodaka (uz 37 asistencija), i samo mu dva pogotka nedostaje da stigne Gerda Müllera, koji drži rekord s najviše postignutih pogodaka za klub u jednoj sezoni.

Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, a vodeći je Real koji ima sedam bodova prednosti ispred Barcelone.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije