CHELSEA - BARCA 1:0

Barca pritiskala, pa primila: Drogba donio Chelseaju pobjedu!

Dider Drogba (1)
Foto: AFP
1/11
18.04.2012.
u 20:35

Unatoč svoj statistici koja ja na njihovoj strani, posjedu lopte od 72 posto, Katalonci su se ispromašivali i na kraju sa Stamford Bridgea odlaze poraženi

Nogometaši Chelsea pobijedili su Barcelonu 1:0 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Jedini strijelac bio je Didier Drogba u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Uskoro opširnije...

Tijek utakmice

Chelsea - Barcelona 1:0

Drugo poluvrijeme

KRAJ!

90+2' Fesitval promašaja Barcelone u zadnjim sekundama, a najveći tragičar je Sergio Busquets!

89' Ulazi Bosingwa, izlazi Ramires.

87' Kakav potez Petra Čecha! Messi je dodao Puyolu u sami centar kaznenog prostora, kapetan Barce atraktivno, glavom i iz okreta puca, ali sjajni vratar aktraktivnim bacanjem u stranu sačuvao je svoju mrežu!

86' Isaac Cuenca ulazi, a Xavi Hernández ide van.

85' Sjajnu priliku da dokrajči Barcelonu propustio je Kalou i poslao loptu iznad gola.

80' Igrači Chelseaja savršeno se drže Di Matteovih uputa, koncentrirani su u obrani i čekaju priliku iz kontri pa su kombinirali Drogba i Kalou, no Valdes spašava. Pep Guardiola sjeo je na klupu.

79' Thiago Alcántara ulazi, Fàbregas ide van igre.

76' Požutio je Busquets zbog starta na Ramiresu, živci rade sve jače...

74' Iz igre izlazi Juan Mata, a unutra je Kalou.

71' U Brychovu bilježnicu ulazi i Pedro zbog prekršaja na Coleu.

69' Ramiresu žuti karton zbog prekršaja na Messiju na samom rubu šesnaesterca. Xavi izvodi slobodni udarac i šalje loptu iznad grede.

66' Izlazi Alexis Sanchez, ulazi Pedro Rodriguez.

65' Messi je, u svom stilu prošao pola Chelsejeve polovice, izdriblao sve, ali udarac je bio neprecizan. Minutu prije, iz slobodnog udarca šalje loptu u živi zid.

57' U sljedećem napadu novu, dobru priliku promašuje Alves.

56' Kakav promašaj! Fabregas je u Messijevom stilu, lob-loptom preko pola obrane Chelseaja savršeno poslužio Alexisa Sancheza koji s nekoliko metara promašuje mrežu! Izgledalo je kao da mu je lopta pobjegla sama od sebe, no dojam je i kako ih nervoza polako ''pere''.

50' Još žustrije, snažnije krenula je Barcelona u nastavak utakmice. Nema nervoze, ali pritisak nastavljaju. Adriano je snažnim udarcem opasno zaprijetio, no Čech sigurno odbija loptu

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Prvo poluvrijeme

45+2' GOOOOOOOOOL 1:0 DROGBA!!! Kakav ludi finiš prvog poluvremena! U zadnjim sekundama prvog dijela nakon silnih napada na Chelseajev gol Barcini igrači zaboravili su se braniti. Ramires je dodao, a Didier Drogba matirao Valdesa!

43' Leo Messi ''filigranski'' je proigrao Fabregasa, on s lijeve strane poslao loptu ravno prema nečuvanom dijelu Čechove mreže! Spas u zadnji čas Ashley Cole koji ju je iščupao na 10 centimetara od gol-crte!

36' Trebalo je čak pola sata da Barcelona u potpunosti uspostavi vladavinu na Stamford Bridgeu, no i to se dogodilo. Pritisnuli su domaćine visoko, koji sve teže i teže prelaze centar.

28' Na novu reakciju Čecha je natjerao Messi i to udarcem glavom kojeg opet uspješno ''skida''. 

25' Ponovno je Čechu zaprijetio Fabregas, no vratar s kacigom je na visini zadatka.

19' Mata je pucao s 15ak metara, iskosa s desne strane, no loše je zahvatio loptu pa, prilično solidna prilika, propada. Inače, domaćini su zbili srednje redove i počeli malo komplicirati život Guardiolinoj momčadi, no ni Chelsea ne može razviti svoju igru...

17' Još jedna velika, ali propuštena prilika Barce! Messi je u kaznenom prostoru sjajno izvozao zadnji red Chelsea, uposlio Iniestu čiji šut brani vratar Čech, odbijena lopta dolazi do Fabregasa koji promašuje stopostotnu šansu!

11' Oba trenera su na nogama, a obje momčadi krenule su na glavu od samog početka. Nešto spretniji s loptom zasad su Španjolci.

7' Nakon još jednog naleta Drogbe u kojem mu je put pripriječio Puyol, aktivno su prema Čechu krenuli Katalonci i priredili prvu pravu prijetnju na utakmici. Alexis Sanchez prikrao se iza Chelseajeve obrane i sam s 10ak metara puca, no lob-lopta odsjeda na gredi!

3' U sjajnom naletu bili su domaćini, Drogba je izbjegao zaleđe, sjurio se prema Valdesu, ali lopta je bila za pola metra brža nego njegove noge i pobjegla mu u izglednoj prilici.

1' Počela je utakmica na Stamford Bridgeu, Chelsea igra u plavim, Barcelona u crnim dresovima.

0' Očekujemo početak susreta...

Sastavi

Chelsea: Cech, Ivanović, Cahill, Terry, Cole, Lampard, Obi Mikel, Meireles, Ramires, Mata, Drogba

Barcelona: Víctor Valdés, Alves, Puyol, Mascherano, Adriano, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc Fabregas, Alexis, Messi

Sudac: Felix Brych (Njem)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?